İşte Jose Mourinho'nun "Türk futbolunun ihtiyacı var" dediği teknolojinin maliyeti!

01.10.2024 - 11:40 | Son Güncellenme: 01.10.2024 - 11:49

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun Antalyaspor maçının ardından TFF'ye önerdiği gol çizgisi teknolojisinin maliyeti belli oldu. İşte detaylar...

İşte Jose Mourinho'nun "Türk futbolunun ihtiyacı var" dediği teknolojinin maliyeti!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, 2-0 kazandıkları Antalyaspor maçının ardırdan düzenlenen basın toplantısında çizgiyi geçip geçmediği tartışma konusu olan pozisyon ile ilgili öneride bulunmuştu.

"Avrupa'da neredeyse her ülkede var"

Portekizli hoca İngiltere'yi örnek göstererek, "İngiltere'deki insanlara eğer izledilerse gol çizgisi teknolojisinin olmaması garip gelmiştir. Türk futbolunda buna ihtiyaç var. Avrupa'da neredeyse her ülkede var." dedi.

Maliyeti stat başına 500 bin euroya kadar çıkıyor

Akşam Gazetesi'nin haberine göre; sistem, küçük ve geliri kısıtlı federasyonlar tarafından uygulanmıyor. İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya ve Suudi Arabistan'da uygulanıyor. Sistemin maliyeti içinde çip olan top için 250.000 eurodan başlayıp Hawk-Eye veya GoalControl sistemleri için 500.000 euroya kadar çıkıyor.

LaLiga maliyeti nedeniyle kullanmıyor

Geçen sezon Real Madrid-Barcelona maçında Yamal'ın attığı golde VAR hakemi, "Topun çizgiyi geçtiğine dair yeterli kanıt yok" diyerek tartışma yaratmıştı.

LaLiga Başkanı Tebas da "Yılda ancak 2-3 kez olacak pozisyonlar için en az 5-6 milyon euro harcamamız gerekir, parayı daha fazla kameraya harcarız" diyerek bu sistemin maliyetli olduğunu söylemişti.

İnsan faktörünün sporun içinden kaybolması ve güvenilirlik açısından Hawk-Eye sistemini teniste kullanılmaması için Federer ve Nadal da eleştirmişti.

Senin için hazırladığımız haberler