İşten çıkarılma yasağı kimler için geçerli?

27.10.2020 - 10:12 | Son Güncellenme: 27.10.2020 - 10:20

Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Resmi Gazete'de yayınlanan işten çıkarılma yasağının uzatılması sonrası vatandaşlar işten çıkarılma yasağı kimler için geçerli, hangi iş alanları için geçerli ve kimler işten çıkarılamaz gibi araştırmalar yapmaya devam ediyorlar. Peki süre sona erdikten sonra işten çıkarılanlar tazminat alacak mı, işten çıkarılanlar tekrar başvuru yapıp geri dönecek mi? Bu ve daha fazlası için detaylar haberimizde...

İşten çıkarılma yasağı kimler için geçerli?

Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Resmi Gazete'de yayınlanan işten çıkarılma yasağının uzatılması sonrası vatandaşlar işten çıkarılma yasağı kimler için geçerli, hangi iş alanları için geçerli? Bu ve daha fazlası için detaylar haberimizde...

Kısa çalışma ödeneği ile işten çıkarma yasağının süresini 2 ay daha uzatan Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

 

Kararla, işten çıkarma yasağı 17 Kasım'dan itibaren 2 ay uzatıldı. 

Kısa çalışma ödeneği uygulamasında ise daha önce uzatılan süre 30 Ekim'de sona eriyordu.

İşten çıkarma yasağı kimler için geçerli?

Mevcut kanuna göre, işten çıkarma yasağı, İş Kanunu kapsamında olup olmadığına bakılmaksızın, her türlü iş veya hizmet sözleşmesi ile çalışanlar için uygulanıyor. İşveren, ahlâk ve iyi niyet kurallarına aykırılık dışında hiçbir gerekçe ile iş akdini feshedemiyor. Teklif ile istisna kapsamı genişletilecek.
 

İşten çıkarma yasağı nedir

İşten çıkarma yasağı, pandemi nedeniyle çalışanların hakkını korumak adına çıkarılmış içten çıkarma kısıtlamasıdır. İş sözleşmesinin feshetme yetkisi yalnızca çalışan tarafından devam etmesi olarak kararlaştırıldı.

Senin için hazırladığımız haberler