İtalya GP'de antrenman turlarının en hızlısı Mercedes!

Orhan Gülek
11.09.2021 - 14:14 | Son Güncellenme: 11.09.2021 - 14:32

2021 Formula 1 sezonunun 14. yarışı olan İtalya Grand Prix'si öncesinde koşulan 2. antrenman senasını Mercedes pilotu Lewis Hamilton ilk sırada tamamladı.

İtalya GP'de antrenman turlarının en hızlısı Mercedes!

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 14. ayağı İtalya Grand Prix'sinin sprint yarışı öncesi ikinci antrenman turu tamamlandı.

Hamilton, en hızlı pilot oldu

İtalya’nın moda başkenti Milano’nun kuzeydoğusundaki Monza şehrinde Heineken Gran Premio pistindeki ikinci antrenman turunda Mercedes pilotu Lewis Hamilton, yumuşak lastikle 1:23.246 yaptı ve zaman tablosunun en tepesine çıktı. Seansın kalan kısmında ön tarafta herhangi bir değişiklik yaşanmadı ve Hamilton, sprint sıralama yarışı öncesinde en hızlı isim oldu.

Valtteri Bottas, ikinci oldu

Sprint sıralama yarışı için pole pozisyonunu kazanan Valtteri Bottas, 1:23.468'lik zaman turuyla Hamilton'ın 0.222 saniye gerisinde ikinci oldu ve Mercedes böylelikle baskın performansını son antrenman seansında da sürdürmüş oldu.

Red Bull, üç ve dörtte

Red Bull'da Verstappen ve Sergio Perez, uzun sürüşlerde iyi turlar ortaya koydular. Verstappen seansı Hamilton'ın 0.508 saniye gerisinde üçüncü bitirirken, Perez 0.671 saniye geride dördüncü oldu.

Ferrari pilotu bariyerlere gömüldü

İkinci antrenman seansında en büyük olay, Ferrari pilotu Carlos Sainz'ın aracının kontrolünü kaybedip spin atması ve bariyerlere çarpması oldu.

Yüksek süratteki bu kazadan Sainz, yara almadan kurtuldu fakat araçta epey hasar oluştu. Kaza nedeniyle kırmızı bayrak çıkarken, araç pistten çıkartıldı.

2021 İtalya GP ikinci antrenman turu sonuçları

İtalya Grand Prix'sinde kalan yayın programı ise şöyle;

  • Sprint Yarışı
    11 Eylül Cumartesi,
    TSİ 17.30
     
  • F1 İtalya GP
    12 Eylül Pazar,
    TSİ 16.00
Senin için hazırladığımız haberler