İtalya'da koronavirüs aşısı tartışması: "Maaş vermeyin!"

Akın Ungan
09.01.2022 - 14:20 | Son Güncellenme: 09.01.2022 - 14:49

İtalya'da koronavirüs aşısı tam olmayan futbolcuların, maçlara çıkması yasaklandı. Fabio Capello, aşı olmayan futbolculara yaptırım istedi. Detaylar...

İtalya'da koronavirüs aşısı tartışması: "Maaş vermeyin!"

AJANSSPOR HABER

2007 ve 2012 yılları arasında İngiltere Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü yapmış İtalyan Fabio Capello “Aşı olmayı reddetmek bencilce bir hareket. Aşı olmayan futbolcular kulüplerine ve topluma zarar veriyor. Bu nedenle maaşlarında kesintiye gidilmeli" dedi.

Serie A’da oyuncular aşı olmak zorunda

La Gazetta Della Sport’a konuşan Fabio Capello, İtalya’daki yeni kurallara yönelik açıklamalarda buludu. Capello, Premier Lig’de Covid vakaları nedeniyle pek çok maçın ertelendiğini söylerken bu duruma yönelik çeşitli önlemler alınması gerektiğini söyledi.

İlgini Çekebilir
Serie A'ya koronavirüs darbesi! Yeni seyirci kararı
Habere Git

"Aşı olmamak bencillik"

İngiltere’deki teknik direktörlük görevinden sonra Avrupa’da herhangi bir takım çalıştırmayan Capello, aşı olmayan fubolcuları bencillikle suçladı ve bu oyunculara para cezası verilmesi gerektiğini önerdi.

"Aşı olmayan futbolcuların maaşlarında kesinti yapılmalı"

Fabio Capello, şöyle konuştu: "Aşı olmayı reddetmek bencilce bir hareket. Eğer polislere aşı olmak zorunlu tutulabiliyorsa futbolculara neden yapılamıyor? Anlamıyorum. Aşı olmayan futbolcular, kulüplerine zarar veriyor. Bu nedenle ücret kesintisine gidilmeli."

Serie A'da yeni düzenleme: Aşı olmayan maça çıkamayacak

Serie A’daki yeni düzenlemeye göre, Covid-19 aşısını olmayan oyuncular müsabakalara katılamayacak. İtalya’daki futbolcuların yüzde 98’i aşılı durumda. Bu rakam, Premier Lig’deki aşı oranından oldukça yüksek. 20 Aralık’ta yapılan açıklamaya göre, Premier Lig’deki oyuncuların yüzde 77’sinin aşıları tam. Futbolcuların yüzde 7'si ise ilk doz aşısını yaptırdı.

Senin için hazırladığımız haberler