İtalya’da eve hapsolan futbolcu yaşananları anlattı

15.03.2020 - 15:39 | Son Güncellenme: 15.03.2020 - 15:39

Koronavirüs’den Avrupa’da en çok etkilenen İtalya’nın Atalanta takımında forma giyen Alman futbolcu Robin Gosens, ZDF Televizyonunda katıldığı das Aktuelle Sport Studio programında İtalya’da yaşananları anlattı.

Koronovirüsün en yoğun olduğu Kuzey İtalya’da bulunan Atalanta şehri tamamen karantina altında. İşte takımı ile Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükselen Gosensin söyledikleri.“Şöyle söyleyeyim. Şu anda yaşananlara baktığımızda iyi sayılırım. Perşembeden beri dışarı çıkmamız yasak. Antrenmandan eve geldikten sonra bize bir daha dışarı çıkmamamız söylendi. Bu bir karantina olmasa da karantinaya yakın. Evi sadece gerekli hallerde terk edebiliyoruz. Market veya ilaç ihtiyaçlarımızı karşılamak için. Ancak mutlaka maske takıp eldiven giymemiz gerekiyor. Onun haricinde ne yazık ki evde kalmak zorundayız. Kulüpler olan bağlantımızı sadece telefon ve Whatsapp üzerinden yürütüyoruz.

Kulüpten evde olup olmadığımızı kontrol eden aramalar geliyor. Oyuncu arkadaşlarımızla ise grupta konuşuyoruz. Maçların ne zaman devam edeceğini bilmediğimiz için ancak kendimizi fit tutmak adına evde çalışmalar yapıyoruz. Kulüpten evde yapabileceğimiz bir antrenman programı verildi. Evde bir şeyler yapacak şansa sahibim. Evin bir bölümünü geçici olarak jimnastik salonu haline getirdim. Ama uzun vadede bu da çözüm değil. Bergamo çok canlı ve insanların çoğunlukla dışarıda zaman geçirdiği bir şehirdir. Ama bazı ihtiyaçları karşılamak için dışarı çıktığımda sokakların bomboş olduğunu görüyorum. Adeta bir hayalet şehirde yaşıyoruz. Herkes evde kalmak zorunda.

Şu anda olanlar korkutucu.Kız arkadaşım ve ben Koronavirüs vakalarının en çok yaşandığı bir bölgede yaşıyoruz. Tabi ki bizi de bulur mu diye korkuyoruz. Bundan 10 gün öncesine kadar rahat şekilde dışarıda gezip restoranlarda yemek yiyorduk. O zamandan acaba virüs kapmış olabilir miyiz diye de düşünmeden edemiyoruz. Futbol durur maaş alamazsam diye şu anda kesinlikle düşünmüyorum. İlk düşündüğüm şey insanların sağlığı. Ama zaman zaman insan kendi kendine “bundan sonrası nasıl olacak” diye soruyor. Serie A şimdilik 3 Nisana kadar durduruldu. Ondan sonra ne olacağına bakılacak. Hem takım hem de bireysel olarak şu anda sezonun devam edip edemeyeceği konusunda emin olamıyoruz. Ligden sonra Avrupa Şampiyonası var.

Eğer 3 Nisanda yeniden başlarsak birçok erteleme maçımız, Şampiyonlar Ligi maçlarımız var. Bu da sezon sonuna kadar hafta arası da lig maçları oynanacak anlamına geliyor. Ya çok zor bir program olacak. Ama önce ilk bilmek istediğimiz şey ligin devam edip etmeyeceği.Bundesliga’da da maçlara ara verilmesi çok doğru bir karardı. Almanya medyasını yakından izliyorum. Artan vakalardan dolayı lige ara vermek en mantıklı olan karardı. İtalya’da salgın başlangıcı biraz hafife alındı. Ama bunun Almanya’da böyle olmadığını görüyorum. Zaten durum da ortada. Almanya’da daha kötüye gitmesinin önüne geçilebilir. Ben en azından öyle diliyorum. Bilim insanlarının bu konuya bir çözüm bulacaklarına inanıyorum”.

Senin için hazırladığımız haberler