Japon sporcu Noriaki Kasai rekor peşinde!

08.02.2018 - 13:46 | Son Güncellenme: 08.02.2018 - 13:46

Japon sporcu Noriaki Kasai, 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları'nda kayakla atlama branşında yarışmaya hazırlanıyor. Kasai, oyunlara 8'inci kez katılarak rekor kırmış olacak.

Rus sporcuyu geçecek

Japonya adına kayakla atlamada yarışacak 6 erkek sporcu arasında yer alan 45 yaşındaki Kasai, kariyerinde 8'inci kez kış olimpiyatlarına katılarak rekoru paylaştığı luge disiplininde yarışan Rus Albert Demchenko'yu geçecek.

Hedefi altın madalya

Olimpiyatın açılış töreninde Japonya adına bayrak taşıyacak Kasai, kıracağı rekordan memnuniyet duyduğunu belirterek, "Asıl amacım ise daha önce kazanamadığım altın madalyayı elde etmek. PyeongChang'da bu nedenle yarışıyorum." diye konuştu.

Albertville'de düzenlenen 1992 Kış Olimpiyatları'ndan başlayarak tüm oyunlara katılan Kasai, bu süreçte iki gümüş ve bronz madalya elde etmişti.

En yaşlı sporcu unvanı Carl August Kronlund’da

6 Haziran 1972 tarihinde dünyaya gelen Kasai'nin kış olimpiyatlarına katılan en yaşlı sporcu unvanını elde etmesi için bir süre daha beklemesi gerekiyor. 58 yaşında İsveç Curling Takımı ile 1924 Kış Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan Carl August Kronlund, oyunlara katılan en yaşlı sporcu unvanını elinde bulunduruyor.

Senin için hazırladığımız haberler