Jayden Oosterwolde'nin sözleşmesindeki detay! Fenerbahçe...

Cem Ergün
28.03.2024 - 13:47 | Son Güncellenme: 28.03.2024 - 19:18

Fenerbahçe'nin, Serie B ekibi Parma'dan geçen sezon 6 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna kattığı Jayden Oosterwolde'nin sözleşme detayı ortaya çıktı.

Jayden Oosterwolde'nin sözleşmesindeki detay! Fenerbahçe...

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'nin 6 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında İtalyan ekibi Parma'dan kadrosuna kattığı Jayden Oosterwolde'ye ilgiler artıyor. Sarı-Lacivertli ekibin, Oosterwolde'nin eski kulübü Parma ile yaptığı sözleşmede ise bilinmeyen bir detay ortaya çıktı. İşte detaylar...

Sözleşmedeki sonraki satıştan pay maddesi

NTV Spor'un Transfermarkt'tan derlediği habere göre Fenerbahçe, Jayden Oosterwolde'yi 7 milyon Euro ve üzeri bir bonservis ücreti karşılığında sattığı takdirde, Hollandalı futbolcunun eski kulübü Parma'ya kârın yüzde 30'unu ödeyecek.

Marsilya Hollandalı'nın peşinde

Öte yandan Jayden Oosterwolde ile Fransa Ligue 1 ekibi Marsilya'nın ilgilendiği de ifade edildi. Fanatik'te yer alan habere göre Marsilya'nın, bu transfer için 10 milyon Euro'yu gözden çıkardığı belirtildi.

Fenerbahçe'nin beklentisi

Sarı-Lacivertli kulüp ise Jayden Oosterwolde'nin bonservis bedelini en az 15 milyon Euro olarak belirledi.  Son öğrenile bilgilere göre ise Fenerbahçe, bu transfer gerçekleştiği takdirde kârın yüzde 30'unu Parma'ya ödeyecek.

"Çok par kazanacaksınız"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçtiğimiz aylarda katıldığı bir yayında, sarı-lacivertli ekibin eski teknik direktörü Jorge Jesus'un Jayden Oosterwolde hakkındaki sözlerini aktarmıştı,  Ali Koç, "Aldığımız için eleştirilmiştik. Jorge Jesus ayrılırken 'Göreceksiniz bu çocuktan çok para kazanacaksınız' demişti." ifadelerini kullanmıştı.

Oosterwolde'nin yükselen performansı

Geçtiğimiz sezon ortasında Fenerbahçe'ye transfer olan Jayden Oosterwolde, sezonu 5 maçta forma giyerek tamamlamıştı. Bu sezon ise teknik direktör İsmail Kartal ile yükselişe geçen Oosterwolde, hem stoperde hem de sol bekteki performansıyla Kartal'ın önemli kozlarından biri oldu. 22 yaşındaki Hollandalı, bu sezon 39 maçta forma giydi ve 30'una ilk 11'de başladı. Yıldız oyuncu bu maçlarda 2 gol atmayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler