Jorge Jesus, Basın Toplantısına Katılmadığı İçin Ceza Alacak Mı?

Ali Bozkurt
05.06.2023 - 10:36 | Son Güncellenme: 05.06.2023 - 10:49

Galatasaray'a deplasmanda 3-0 mağlup olan Fenerbahçe'de Portekizli teknik adam Jorge Jesus, basın toplantısına katılmadan stadyumdan ayrıldı. Peki ceza alacak mı? Detaylar...

Jorge Jesus, Basın Toplantısına Katılmadığı İçin Ceza Alacak Mı?

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus 3-0'lık Galatasaray yenilgisi sonrası yayıncı kuruluşa röportaj vermezken, basın toplantısına katılmadan stattan ayrıldı. Portekizli teknik adam herhangi bir ceza alacak mı? İşte 'Talimatları Aykırı Hareket' maddesinden gelecek ceza ve detaylar...

Glaatasaray maçı sonrası açıklama yaptı

Galatasaray, kendi sahasında konuk ettiği Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup etti. Oyun üstünlüğünü 90 dakika boyunca alan Cim Bom, rakibine şans tanımadı. Fenerbahçe'de ise teknik direktör Jorge Jesus, maç sonu açıklamasıyla basın toplantısına katılmadan stadyumdan ayrıldı. 

Taraftaarı sinirlendiren hareket

Jesus, takımı 1-0 yenik durumdayken tribünlerden kendisine "Flamengo'ya geri dön" çağrısına gülerek tepki verdi. Bu görüntü, sarı-lacivertli taraftarları adeta çılgına döndürdü.

Okan Buruk, Jesus'u eleştirdi

Okan Buruk maç sonrası meslektaşı Jesus sert bir dille eleştirdi. 49 yaşındaki teknik adam, "Keşke burada olsalardı da onlar cevap verselerdi. Kazandığınızda da kaybettiğinizde de tebrik etmeyi bileceksiniz. Basının önüne çıkmamak Türk kamuoyuna saygısızlıktır'' dedi.

Kulüp, PFDK'ya sevk edilecek

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Galatasaray derbisinin ardından basın toplantısına katılmadı, yayıncı kuruluşa röportaj vermemesinden dolayı PFDK'ya sevk edilecek. Türkiye Futbol Federasyonu'nun Yayın Talimatı'na göre, sarı-lacivertli teknik adamın bunları yapma zorunluluğu bulunuyordu. Bu nedenle Jesus değil ama kulüp, PFDK'ya sevk edilecek.

Buna göre, talimatın 14. maddesinin 2. fıkrasına göre, Jesus, "Müsabaka bitiminde, teknik sorumlular (teknik sorumlusunun olmaması veya cezalı / tedbirli olması halinde antrenör) basın toplantısına katılır" hükmüne aykırı bir davranış ortaya koydu. 

Fenerbahçe'nin sevk maddesi belli oldu

Ayrıca, aynı talimatın 13. maddesinin 5. fıkrasında da, "Kulüpler, müsabaka sonrasında yapılacak flaş röportajlarda teknik sorumlusu (teknik sorumlusunun olmaması veya cezalı / tedbirli olması antrenörü) ve müsabakada oynamış oyunculardan, yayıncı kuruluş sorumlusu ile takımların medya sorumlularının birlikte belirleyeceği 5’er kişilik listeden, galip takımdan en az 3, mağlup takımdan en az 2, beraberlikte en az 3’şer futbolcusu ile temsil edilmek zorundadır" ifadesi yer almıyor. Ancak Fenerbahçe, buna da aykırı davrandığı için ayrıca PFDK'ya gidecek.

Fenerbahçe para cezası alacak

Sarı-lacivertliler, Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi olan "Talimatlara Aykırı Hareket"ten dolayı ceza alacak. Geçtiğimiz yıllarda buna benzer olaylar yaşanmış, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, para cezasına hükmetmişti.

Senin için hazırladığımız haberler