Jose Mourinho, kadro tercihinin nedenini açıkladı! Dzeko ve Tadic...

29.09.2024 - 18:27 | Son Güncellenme: 29.09.2024 - 18:30

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Antalyaspor'a konuk olacak. Karşılaşma önce Jose Mourinho açıklamalarda bulundu. Detaylar.

Jose Mourinho, kadro tercihinin nedenini açıkladı! Dzeko ve Tadic...

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho, Sarı-Lacivertli takımın deplasmanda Antalyaspor'a konuk olacağı maç öncesinde beIN SPORTS'a açıklamalarda bulundu.

"Taze diyebileceğimiz oyuncular olması gerekliydi"

Jose Mourinho, ilk 11 tercihini şu sözlerle açıkladı: "Taze diyebileceğimiz oyuncular olması gerekliydi. 2 gün önce yoğun ve zor bir maç oynadık, bazı değişiklikler yapmak gerekiyor enerji katabilmek adına. Tadic ve Dzeko'nun tecrübesini, Maximin'in birebir gücünü göz önüne aldım. Maximin, hangi savunmacıya karşı oynarsa oynasın fark etmiyor. Rakipler savunma yaparken böylesine bir oyuncuya sahip olmak önemli."

"Oyun kurulumu biraz rakibe de bağlı"

Hafta ortasında oynanan Union Saint-Gilloise maçı hakkında da konuşan Mourinho, "Oyun kurulumu biraz rakibe de bağlı. Saint-Gilloise'ye baktığımızda onlar savunmanın her yerinde adam adama baskı yapıyorlardı. Uzun top oynamak istediğimiz de de savunma oyuncuları bütün hava toplarını aldı. Ama daha sonrasında Amrabat'ın stoperlerin yerine gelmesiyle oyun kurabilmeye başladık" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler