Fenerbahçe'den Jose Mourinho'dan Samsunspor maçına sürpriz kadro

20.10.2024 - 18:19 | Son Güncellenme: 20.10.2024 - 18:35

Süper Lig'in 9. haftasında bu akşam Samsunspor'a konuk olacak Fenerbahçe'de teknik direktör Jose Mourinho sürpriz bir 11 tercih etti. İşte detaylar...

Fenerbahçe'den Jose Mourinho'dan Samsunspor maçına sürpriz kadro

Fenerbahçe, Süper Lig'in 9. haftasında bugün saat 19.00'da Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda ilk 8 haftanın flaş takımı Samsunspor'a konuk olacak.

Sarı lacivertlilerde teknik direktör Jose Mourinho'nun Samsunspor maçında sahaya süreceği 11 belli oldu. Portekizli çalıştırıcı kadroda Antalyaspor ve Twente maçlarının kadrosunda değişiklik yaptı.

Yabancı sınırı nedeniyle Osayi Samuel'i kadroya almayan Mourinho sağ bekte Mert Müldür'e yer verdi. Sakatlıktan dönen Çağlar Söyüncü kadrosa yer almasına rağmen stoper tandemi Dijiku ve Becao ikilinden oluştu.

Mourinho, sol bekte Oosterwolde'ye şans verirken sol kanatta Maximin yerine Filip Kostic'e görev verdi. Sakatlığı nedeniyle A Milli Takım kadrosundan da çıkartılan İsmail Yüksek, Mourinho tarafından da riske edilmeyerek kadroha dahil edilmedi. Sarı lacivertlilerin orta sahasında Fred ve Amrabat maça 11'de çıkacak.

İrfan Can Kahveci yine yedek

Milli takımda sergilediği performansın ardından Samsunspor maçında ilk 11'de yer alması gereken İrfan Can Kahveci yine yedek kulübesinde yer aldı. Jose Mourinho forvet tercihini ise yine Edin Dzeko'dan yana kullandı.

İşte Fenerbahçe'nin ilk 11'i ve yedekleri

İlk 11: Livakovic, Mert, Djiku, Becao, Oosterwolde, Amrabat, Fred, Tadic, Szymanski, Kostic, Dzeko.

Yedekler: Ertuğrul, Çağlar, Samet, Levent, Mert Hakan, Oğuz, İrfan Can Kahveci, Maximin, Cenk, En Nesyri

Jose Mourinho'dan kadro açıklaması

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, maç öncesi kadro tercihi konusunda gelen soruya "Göz önünde bulundurduğum şey şu, maçı kazanmak istiyorum. Bu anlamda en doğru şeyleri yapmaya çalışıyorum. Biliyorsunuz, ilk 11'e 11 oyuncu yazabiliyorsunuz. 16-17 oyuncuyla sahaya çıkabilmek isterdim, çünkü herkes hak ettiler. Medyayı biliyorum. Genelde önemli bir maçta önemli işler yapan oyuncuya odaklanıyorsunuz ama diğer maçları unutuyorsunuz. Tadic'i unutuyorsunuz. Maalesef durum bu şekilde. Seçim yapıyoruz. Milli takıma gitmeyen oyuncularla çalışma yapma fırsatı bulabildik ve iki hafta iyi çalıştık." yanıtını verdi.

Senin için hazırladığımız haberler