Jose Mourinho'dan Süper Lig ekiplerine: "Umarım maaşları ödeyebilirler"

Aleyna Gürgen
02.07.2024 - 10:31 | Son Güncellenme: 02.07.2024 - 10:45

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jose Mourinho yeni açıklamalarında Türkiye, Çağlar Söyüncü ve transferler hakkında konuştu.

Jose Mourinho'dan Süper Lig ekiplerine: "Umarım maaşları ödeyebilirler"

Fenerbahçe'nin 61 yaşındaki teknik direktörü Jose Mourinho, Fenerbahçe TV’ye özel açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

"Bazı takımlar şimdiden çok fazla transfer yaptılar"

Jose Mourinho açıklamalarında Süper Lig ekiplerinin yaptığı transferlerden bahsetti ve şunları söyledi: "Basın için transfer dönemi 12 ay boyunca açıktır. Kulüpler için bu farklı ama basında 12 ay boyunca transfer dönemi devam eder. Bu aslında insanlar için keyiflidir ama bir yandan da gerçekler vardır. Bazı takımlar şimdiden çok fazla transfer yaptılar ki bunun da lig için iyi olduğunu düşünüyorum. Ama umarım maaşları ödeyebilirler çünkü gerçekten çok yüksek maaşlar ödeniyor. Umarım ileride bu konuda problem yaşamazlar ki aslında bu bizim problemimiz değil."

Mourinho, Çağlar Söyüncü'yü Roma'da da istemiş

Çağlar Söyüncü'nün transferinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Mourinho bu konuda ise şu ifadeleri kullandı: “Çok mutluyum. Başkanımıza da teşekkür ediyorum çünkü kalmasını istediğim oyunculardan bir tanesiydi. Çağlar’ın da oyuncu olarak çok sevdiğim, çok hoşuma giden özellikleri var. Daha önce de kendisi kalmak istediğini belirtmişti. Biz kulüpte kalmak isteyen, kulübe bağlılığı olan oyuncuların her zaman Takımımızda olmasını isteriz ki ben Fenerbahçe’ye gelmeden önce kendisiyle Roma’da çalıştığım dönemde ilgilenmiştim, onu takıma katmak istemiştim fakat bu mümkün olmadı. O, benim neler istediğimi biliyor, ben de onun neler istediğini çok iyi biliyorum." 

İlgini Çekebilir
Jose Mourinho 6 futbolcunun biletini kesti! İşte o isimler...
Habere Git

"Kulübümüz gerçekten çok iyi bir iş çıkarttı"

Jose Mourinho, Çağlar Söyüncü hakkındaki sözlerine şöyle devam etti: "O burayı çok seviyor ve buraya kalıcı olarak transfer olmak istedi. Atletico Madrid’in pek çok opsiyonu vardı ama Kulübümüz gerçekten çok iyi bir iş çıkarttı. Çağlar da burada kalmak için çok uğraştı. Yarın bizimle Avusturya’ya gelecek. Avusturya’da geçireceğimiz kamp bizler için çok önemli çünkü Avrupa Şampiyonası’nda da çok fazla oyuncumuz var. Kendisi de sakatlığı sebebiyle Avrupa Şampiyonası’na katılamamıştı. Dolayısıyla yarın bizlerle birlikte çalışmalara başlayacak. Bizim için çok önemli olacak.” 

Mourinho'dan transfer açıklaması

Açıklamalarında Fenerbahçe'nin transfer için önceliklerini bildiğini vurgulayan Jose Mourinho şu değerlendirmede bulundu: "Bizler ihtiyacımız olan istediğimiz profilleri belirledik. Buraya geldiğim birinci günden itibaren de bunu konuşuyoruz, ihtiyacımız olan profilleri biliyoruz. O yüzden biliyorum çok yakın bir zamanda ilk resmi maçımızı oynayacağız. Bu biraz üzerimizde baskı oluşturuyor ama sakin olmamız gerekiyor. Duygusal davranmamamız gerekiyor. Doğru oyuncuları doğru anlaşmalarla getirmemiz gerekiyor. Acele etmememiz gerekiyor. Bizim zaten çok fazla, 6, 7, 8 oyuncu getirmemiz gibi bir durum yok. Önceliklerimizi biliyoruz. Farkındayım, insanların gözünde Çağlar zaten bir Fenerbahçe futbolcusu gibiydi ama aslında değildi. Kiralık olarak gelmişti. Dolayısıyla onu takımımıza tekrar kattık ve takımımıza iyi bir stoper kazandırdık."

Jose Mourinho'dan transfer haberleri değerlendirmesi

Basında Fenerbahçe için birçok transfer haberinin çıktığının altını çizen Fenerbahçeli teknik direktör Mourinho "Benim şu an transfer döneminde basında konuşulanların keyfini çıkaracak vaktim yok. Ben çalışmalarıma odaklanmış durumdayım. Biliyorum ki basında, internette pek çok yalan haberler yazılıyor, gerçekler yazılıyor. Benim bunlarla keyifli vakit geçirecek zamanım yok. Ben tamamen işime odaklanmış durumdayım." dedi.

İlgini Çekebilir
Manchester United, Jose Mourinho'nun gözdesini transfer ediyor
Habere Git

"Türk kültürü mü yoksa kulübe ait bir kültür mü bilmiyorum ama..."

Fenerbahçe'ye transfer olmasının ardından hoşuna giden bir kültürden de söz eden Jose Mourinho şunları söyledi: "Pasta kesme kültürü Türk kültürü mü yoksa kulübe ait bir kültür mü bilmiyorum ama burada gördüğüm güzel şeylerden biri. Ben kariyerimde farklı yerlerde çalışıp oranın kültüründen farklı şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Burada da yapılan pasta seremonisini seviyorum. Aslında bir bebeğe yedirir gibi –bebek dediğim doğum günü sahibi oluyor- yaşça büyük olanın pasta yedirmesi çok güzel oluyor. Oyuncular hep birlikte oluyor, bir aile ortamı oluşturuluyor. Aynı zamanda buradaki negatif şeylerden biri yemeklerin çok güzel olduğu. Ben normalde kendime iyi bakan biriyim, burada iki kat iyi bakmam gerekiyor çünkü yemekler gerçekten çok güzel."

Senin için hazırladığımız haberler