İtalya Futbol Federasyonu Juventus'a 15 puan silme cezası verdi

Burak Alaca
20.01.2023 - 23:52 | Son Güncellenme: 21.01.2023 - 10:15

İtalya Futbol Federasyonu, mali yolsuzluk soruşturması kapsamında Juventus'a 15 puan silme cezası verdi. Ligde 3. sırada yer alan siyah beyazlılar bu karar sonrası 11. sıraya kadar geriledi.

İtalya Futbol Federasyonu Juventus'a 15 puan silme cezası verdi

AJANSSPOR-HABER

İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) yaptığı mali yolsuzluk sourşturması sonucunda Serie A'nın en köklü kulüplerinden olan Juventus'a benzeri az görülür bir ceza verdi. Açıklanan karara göre siyah beyazlı kulübün 15 puanı silinecek.

Şampiyonlar Ligi potasından düştüler

Alınan karar sonrası Serie A'da 18 maç sonunda 37 puanı bulunan Juventus 3. sırada bulunuyordu. Alınan karar sonrası puanı 22'ye düşen "Yaşlı Hanımefendi" (The Old Lady) lakaplı kulüp11. sıraya kadar geriledi. İtalya Ligi'nde sezonu ilk 4 içerisinde bitiren takımlar Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme fırsatı yakalıyor.

Eski yöneticiler de cezadan nasibini aldı

Soruşturma kapsamında mercek altına alınan 2019-2020 ve 2020-2021 sezonlarında kulüpte görev alan  Sportif Direktör Paola Paratici 2.5, başkan Andrea Agnelli ve CEO Maurizio Arrivabene'nin 2, Spor Koordinatörü Federico Cherubini 1 yıl 4 ay, başkan vekili Pavel Nedved'e ise 8 ay hak mahrumiyeti cezası verildi.

İlgini Çekebilir
Napoli'den büyük fark! Juventus'a 5 attı
Habere Git

Juventus'a özel soruşturma

Torino Cumhuriyet Başsavcılığı 2021 yılının ortalarında Juventus'un 2019-2021 arası iki sezondaki mali hareketlerini incelemek için bir soruşturma başlattı. "Prisma" adı verilen soruştuşturma kapsamında kulübün çeşitli ofislerinde aramalar yapıldı, Paolo Dybala, Alex Sandro ve Federico Bernardeschi'den de ifade alındı.

Birden fazla usülsüzlük tespit edildi

Soruşturmayla ilgilenen savcıların kulübün bu dönemdeki mali hesaplarında futbolcu transferleri ve maaşları, eksik kazanç ya da yanlış beyan gibi usülsüzlükler yaptığını tespit etti.

Küme düşürülmüştü

2006 yılında İtalyn futbolunda patlak veren şike kasırgasının başrolünde Juventus vardı. Milan, Fiorentina ve Lazio'nun da inceleme altına alındığı davada en ağır ceza son şampiyon Juventus'a çıkmıştı. Serie B'ye düşürülen Juventus sezona -9 puanla başlatılırken, ertesi sezon Şmapiyonlar Ligi'ne olan katılım hakkı da elinden alındı.

İlgini Çekebilir
Liverpool'la Arsenal yükseldi... Barcelona ve Juventus düştü!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler