Kaan Kançal: "Demek ki UEFA adaleti doğru dağıtıyormuş"

11.01.2020 - 16:00 | Son Güncellenme: 11.01.2020 - 16:00

Galatasaray Başkan Yardımcısı Kaan Kançal, UEFA'ya verdikleri bütün taahhütleri yerine getirdiklerini açıkladı. Kançal, "UEFA, Galatasaray'ın üst üste 2 sezon bu kriterlere uyduğunu açıkladı. Uymadığını açıkladığı takımlar da var. Demek ki adaleti doğru dağıtıyormuş" yorumunu yaptı.

Kaan Kançal: "Demek ki adaleti doğru dağıtıyormuş"

Kançal, "Bu mali tablolarla Galatasaray'ın Avrupa kupalarına gitmesi mümkün değildi. Başkanımız güvene dayalı birçok taahhüt verdi. UEFA bize kapılarını tekrar açtı. Verdiğimiz bütün taahhütleri yerine getirdik. Altı ayda bir ilerleme raporu sunmamız gerekirken biz üç ayda bir gönderiyoruz. Sezon sonları mali tablolarımızı UEFA'nın sitesine giriyoruz. En nihayetinde 25 Aralık'ta UEFA, Galatasaray'ın üst üste 2 sezon bu kriterlere uyduğunu açıkladı. Uymadığını açıkladığı takımlar da var. Demek ki adaleti doğru dağıtıyormuş" diye konuştu.

"65-70 milyon lira hibe ettik"

Kançal, "UEFA futbol dışı zararı eden şubelerini kapa diyor. Kapatmıyorsan da onları fonlamayı kes diyor. Futboldan edindiğin gelirleri futbola kullan derneğe kullandırma diyor. Futboldan edindiğimiz 65-70 milyon lira derneğe verdik. Hibe ettik. Galatasaray'ı şeffaflaştırmaya çalışlyoruz ve bunu adım adım da başarıyoruz. Eski gözlüklerle Galatasaray'a bakarsanız böyle yanılgıya düşersiniz." ifadelerini kullandı.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler