(ÖZET) Fenerbahçe - Kayserispor Maç Sonucu: 2-0

Ali Bozkurt
03.09.2022 - 23:03 | Son Güncellenme: 04.09.2022 - 01:01

Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında Fenerbahçe, sahasında Kayserispor ile karşılaştı. Mücadeleyi Fenerbahçe 2-0 kazandı. İşte maç özeti ve goller...

(ÖZET) Fenerbahçe - Kayserispor Maç Sonucu: 2-0

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe, Süper Lig'in 5. haftasında kendi sahasında Kayserispor'u konuk etti. Sarı-Lacivertliler Kadıköy'de Joshua King ve Joao Pedro'nun attığı gollerle rakibini 2-0 mağlup etmeyi başardı. Detaylar...

Pedro ilk golünü attı

37. dakikada Arao’nun pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Pedro’nun yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelere gitti. 30 yaşındaki İtalyan futbolcu, Sarı-Lacivertli forma ile ilk kez 11'de başladı. Yeni transfer, ilk 11'de çıktığı ilk maçta ilk golünü attı. Joao Pedro'ya asisti yapan oyuncu ise Fenerbahçe'nin bir diğer yeni transferi Willian Arao Sarı-Lacivertli formayla ilk asistine imza attı.

Devre 1-0 sona erdi

Fenerbahçe, kendi sahasında konuk ettiği Kayserispor'a ilk yarıda şut çekme fırsatı vermedi. Bu sezon Kayserispor, ilk yarıyı şut çekmeyerek tamamlayan ilk takım oldu. Fenerbahçe ise ilk yarı 7 şut çekti ve 1 gol buldu. Kayserispor, ilk yarıda rakip sahada topla buluşamazken Fenerbahçe 16 defa buluştu. İlk yarının tek golünü ise Fenerbahçe formasıyla ilk kez ilk 11'de çıkan Pedro attı. Karşılaşmanın devresinde başka gol olmadı ve devre 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile tamamlandı.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

7. dakikada Szalai’nin uzun pasıyla Pedro ceza sahası içinde topu kontrol etti. Pedro’nun Kolovetsios ile mücadelesinde seken top Crespo’nun önünde kaldı. Crespo’nun penaltı noktası civarında gelişine yerden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğin yanından auta gitti.

17. dakikada Kayserispor savunmasından seken topla altıpas önünde buluşan King’in yaptığı vuruşta meşin yuvarlak Hosseini’ye çarparak kornere gitti.

37. dakikada Arao’nun pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Pedro’nun yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelere gitti. 1-0

Kral golle döndü

 Türkçe'de "kral" anlamına gelen soyadıyla taraftarın sevgisini kazanan Joshua King, sakatılıktan golle döndü.  Ferdi'nin 60. dakikada başlattığı atakta Pedro'dan topu alan Joshua King, rakip savunmayı geçtikten sonra ceza alanından çektiği şut ağlara gitti ve skoru 2-0'a getirdi. King, 6. maçında 3. golünü kaydetti.

Kadıköy’de maçı 38 bin 802 taraftar izledi

Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında Fenerbahçe ile Kayserispor arasında oynanan müsabakayı 38 bin 802 taraftar takip etti. Sarı-lacivertli taraftarlar tribünlerin neredeyse tamamını doldururken, deplasman tribününde 50’ye yakın Kayserispor taraftarı takımlarını destekledi.

Fenerbahçe rahat kazandı

Kayserispor karşısında 2-0 skorla kazanan Fenerbahçe, karşılaşma da rakibine pozisyon vermedi. İlk yarıda Pedro'nun attığı golle 1-0 öne geçen Sarı-Lacivertliler, ikinci yarı da ise Joshua King'in attığı muhteşem golle skoru 2-0'a getirmeyi başardı. Karşılaşmada başka gol olmadı ve Fenerbahçe maçı 2-0 kazanarak puanını 10 yaptı. Kayserispor ise 6 puanla haftayı kapattı.

İlk 11'de 6 değişiklik

 Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Yukatel Kayserispor'u konuk eden Fenerbahçe, son maçına göre ilk 11'de 6 değişiklikle sahaya çıktı. Sarı-lacivertli futbol takımı, müsabakaya Altay Bayındır, Gustavo Henrique, Attila Szalai, Luan Peres, Ferdi Kadıoğlu, Miguel Crespo, Willian Arao, Ezgjan Alioski, İrfan Can Kahveci, Joshua King ve Joao Pedro 11'iyle başladı. Yedek kulübesinde ise İrfan Can Eğribayat, Mert Hakan Yandaş, Diego Rossi, Arda Güler, Lincoln Henrique, Serdar Dursun, Bright Osayi-Samuel, Armindo Bruma, Miha Zajc ve Emre Mor yer aldı.

Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, takımını 3-4-3 dizilişiyle sahaya sürdü. Portekizli teknik adam, ligin 4. haftasında Arabam.com Konyaspor karşısında ilk 11'de şans verdiği Emre Mor, Zajc, Lincoln Henrique ve Rossi'yi yedeğe çekti. Bu maça ilk 11'de başlayan oyunculardan Enner Valencia, kırmızı kart cezası nedeniyle, Mauricio Lemos ise takımda düşünülmediği gerekçesiyle kadroda yer almadı.

 

 Fenerbahçe'de 7 eksik

Sarı-lacivertli takımda 7 futbolcu, çeşitli gerekçelerle Kayserispor mücadelesinin kadrosuna dahil edilmedi.

Kart cezalısı Valencia, sakatlığı bulunan Nazım Sangare ile İsmail Yüksek, henüz hazır olmayan Serdar Aziz'in yanı sıra takımda düşünülmeyen Lemos, Novak ve Burak Kapacak kadroda yer almadı.

 

Joao Pedro, ilk kez 11'de

Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna kattığı Joao Pedro, ilk kez 11'de sahaya çıktı. Sarı-lacivertlilerin Cagliari'den transfer ettiği Brezilya asıllı İtalyan hücum oyuncusu, sakatlığı nedeniyle takımdan bir süre uzak kalmıştı. Pedro, sadece Konyaspor maçının son 19 dakikasında forma giymişti.

Yeni transferlerden Alioski ise sarı-lacivertli formayla Süper Lig'de ilk kez 11'de tercih edildi.

Pedro ilk 11'de başladığı ilk maçta gol atmayı da başardı.

Yeni transfer, taraftarla buluştu

Fenerbahçe'nin İngiltere temsilcisi Chelsea'den kadrosuna kattığı Belçikalı futbolcu Michy Batshuayi, müsabakadan önce sarı-lacivertli taraftarı selamladı.

Sarı-lacivertlilerin 2+1 yıllık sözleşme imzaladığı 28 yaşındaki santrfor, taraftarların sevgi gösterilerine alkışlarla karşılık verdi.

Karşılaşma kapalı gişe oynadı. Ülker Stadı'ndaki tribünleri dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, takımlarına büyük destekte bulundu.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

50. dakikada ceza yayı üzerinde topla buluşan Joshua King’in sert şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-0

52. dakikada Ferdi’nin pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan King’in yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta gitti.

70. dakikada sağ kanattan Mert Hakan’ın yaptığı ortada arka direkte Rossi’nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

73. dakikada sağ kanattan Gökhan Sazdağı’nın yerden içeri çevirdiği topa Gavranovic’in vuruşunda kaleci Altay meşin yuvarlağı oyun alanına çeldi. Ceza sahası içi sol çaprazında topu takip eden Cardoso’nun dar açıdan şutunda kaleci Altay gole izin vermedi.

86. dakikada ceza sahası içi sol tarafından Rossi'nin yerden içeri çevirdiği topa arka direkt

Fenerbahçe, Kiev'i konuk edecek

Şampiyolar Ligi ön eleme turunda Fenerbahçe'yi eleyen Dinamo Kiev, Avrupa Ligi gruplarında Fenerbahçe'nin rakibi oldu. Sarı-Lacivertliler, Avrupa Ligi gruplarında ilk maçında Kiev'i kendi sahasında konuk edecek. Karşılaşma 8 Eylül Perşembe günü 19.45'te Exxen'de ekranlara gelecek.

Kayserispor, Antalyaspor'u konuk edecek

Fenerbahçe maçında mağlup olan Kayserispor, Süper Lig'in 6. haftasında kendi sahasında Antalyaspor'u konuk edecek. 11 Eylül Pazar günü oynanacak olan karşılaşmanın henüz saati belli olmadı. Zorlu karşılaşma beIN Sports üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

Joshua King, 2. golünü kaydetti

Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında oynanan Fenerbahçe - Kayserispor mücadelesinde sarı-lacivertlilerin Norveçli forveti Joshua King, attığı golle ligde gol sayısını 2’ye çıkarttı. Ligde 3 maçta forma giyen 30 yaşındaki futbolcu ilk golünü ikinci haftada Kasımpaşa mücadelesinde kaydederken, 5. haftada oynanan Kayserispor maçının 50. dakikasında ceza sahası yayı üzerinde yaptığı düzgün vuruşla takımını 2-0 öne geçirdi. Müsabakanın 68. dakikasında yerini Diego Rossi’ye bırakan King’i taraftarlar, alkış ve tezahüratlarla saha kenarına uğurladı.

''Performansımdan memnunum''

Fenerbahçe'nin yeni transferi Luan Peres, karşılaşmadan hemen sonra açıklamalarda bulundu. Peres, ''Bizim için en önemlisi bu maçı kazanmaktı. Her maçtan 3 puan almak istiyoruz. Maç kazanmak her zaman iyidir. Hem defansta hem ofansta iyiydik. 2 gol attık ama fazla gol atabilirdik. Performansımdan memnunum ama daha iyisini yapabileceğimi de biliyorum.'' ifadelerini kullandı.

''3 puanı aldığımız için mutluyum''

Fenerbahçe'nin ikinci golünü atan Joshua King, ''Çok iyi bir oyun ortaya koyduk. İlk yarı oyunu kontrol eden taraftık. Neredeyse pozisyon vermedik. Bu galibiyeti hak ettik. Daha fazla gol atabilirdik. Ama bunu gerçekleştirmedik. Ofansif anlamda en iyi günümüz değil ama 3 puanı aldığımız için mutluyum. 2 haftadır yoktum ama golle dönmek benim için keyif verici. Gol atmak galibiyetle beraber benim için bonus oldu.'' ifadelerini kullandı.

''Puan kayıplarını telafi edeceğiz''

Kayserispor'un orta saha oyuncusu Mensah, ''Bugünkü maçta yeterince topa sahip olamadık. Çok top kaybettik. Fenerbahçe bizi çıkartmadı. Ama yeni bir oyun tarzıyla oynuyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren bu kaybettiğimiz puanları telafi edeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

''Taraftarın önünde gol atmak istiyordum''

Sarı-Lacivertli formayla ilk golünü atan Pedro, ''Bu maçı kazanmak önemliydi. Son maçtaki yenilgiden sonra cevap vermek istiyorduk. Taraftarın önünde gol atmak istiyordum, Taraftarımızın önünde gol attığım için ise ayrı bir mutluyum. İlk geldiğim zamandan itibaren çok iyi karşılandım. Taraftar bana her zaman destek verdiler. Yeni bir yere geldiğiniz zaman bu çok önemli. Oynamadığım dönemde çok çalıştım. Burası zor bir lig. kazanma baskısı var. Bugünkü performanstan dolayı memnunum.'' ifadelerini kullandı.

''Fenerbahçe bizi iyi analiz etmiş''

Kayserispor'un kanat oyuncusu Gökhan Sazdağı, maçtan hemen sonra yorumlarda bulundu. Sazdağı,  ''Çalıştıklarımızı uygulayamadık. Fenerbahçe bizi iyi analiz etmiş. İlk yarı çok tempolu ve iyi oynadılar. Hatalarımızdan ders çıkaracağız. Fenerbahçe'ye başarılar diliyorum. '' açıklaması yaptı.

''Mazeretimiz yok''

Kayserispor teknik direktörü Çağdaş Atan, maçtan hemen sonra açıklamalarda bulundu. Atan, ''Bu mağlubiyet veya kötü oyun bana yazar. İlk defa bir büyük takıma karşı bire bir basmamayı tercih ettim. Takım çok bocaladı. Kendimize kızgınız. Fenerbahçe çok coşkulu ve baskılıydı. İkinci yarı nispeten daha iyiydik. Bir tane gol pozisyonu vardı. Altay çok iyi çıkardı. Gol olsa çevirme adına şansımız olabilirdi. Yenilgiyi hak ettik. Hiç mazeret üretmedik bugüne kadar. Oyuna sokacak stoperimiz yok. Bu sıkıntılar sezon içinde karşımıza çıkacak ama mazeretimiz yok. Saha içerisinde rotasyon yapıp devam edeceğiz.'' açıklaması yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler