Kadıköy'de 'eski dostlar' şarkısı

23.12.2020 - 08:57 | Son Güncellenme: 23.12.2020 - 18:43

Başakşehir, geçen sezon Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'u geride bırakarak şampiyon olmuştu. Fenerbahçe'de kaptanlığa yükselen Hasan Ali Kaldırım, Slovak Martin Skrtel, transferin son günü kiralık olarak verilen Deniç Türüç ve bu sezon Türkiye'ye dönen forvet arkası Guilano Kadıköy'e bu kez Başakşehir formasıyla ayak basacak. İşte detaylar...

Kadıköy'de 'eski dostlar' şarkısı

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Fenerbahçe’nin Başakşehir ile oynayacağı karşılaşma 4 oyuncu için daha farklı anlam taşıyor. Türkiye’de yaz transfer döneminin son günü olan 5 Ekim’de Deniz Türüç Kadıköy’den ayrılıp Başakşehir’e sezon sonuna kadar kiralık olarak imza attı.

Deniz Türüç'ün Başakşehir performansı

Fenerbahçe’de bu ayrılık sürpriz olarak nitelendirilse de teknik direktör Okan Buruk ile birlikte Deniz Türüç Başakşehir’de özellikle Şampiyonlar Ligi'nde başarılı bir görüntü ortaya koydu. 27 yaşındaki kanat oyuncusu Başakşehir’de Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig olmak üzere 14 maça çıktı. Başakşehir’in deplasmanda Manchester United’a 4-1 yenildiği karşılaşmada temsilcimizin tek golünü frikikten Deniz Türüç atmıştı. Başakşehir formasıyla şu ana kadar  tek golü bulunan 27 yaşındaki oyuncu, İstanbul'daki Manchester United  ve ligdeki Trabzonspor karşılaşmasında asist yaptı.

Fenerbahçe'de kaç maçta oynadı?

Geçtiğimiz sezon başında Fenerbahçe’ye Kayserispor’dan transfer olan Deniz Türüç 38 maçta 6 gol 4 asistlik katkı sağladı. Türüç, ligde 3 gol, 1 asist, Türkiye Kupası'nda 3 gol, 3 asistle oynadı.

Avrupa kulüplerinin takibinde

Başakşehir forması giyen Deniz Türüç Avrupa kulüplerinin takibinde. Türüç, Hollanda basınına yaptığı açıklamada, “Fenerbahçe ile 1,5 yıllık sözleşmem var. Yaz aylarında sözleşmem yenilenecek ya da başka bir kulübe satılacağım. Avrupa'da üst düzey bir ligde yer alan kulüpte oynamak harika olur. Ya da Fenerbahçe'ye geri dönüp Süper Lig şampiyonu olması için katkıda bulunurum. Fenerbahçe büyük ve güzel bir kulüp. Ve bu sezon şampiyon olurlarsa, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynayacaklar. Şampiyonlar Ligi deneyimini bu sene yaşadım, harika bir tecrübe diyebilirim. Yani geleceğimle ilgili birçok senaryo var" dedi.

DENİZ TÜRÜÇ'ÜN HOLLANDA BASININA YAPTIĞI AÇIKLAMALARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Türüç'ün dışında üç futbolcu daha Kadıköy'de

Deniz Türüç dışında Fenerbahçe’nin eski üç futbolcusu da eski takımlarına rakip olacak. Slovak Martin Skrtel, Brezilyalı forvet arkası Guilano Victor de Paula ve sözleşmesi sona erdikten sonra Başakşehir’e giden Fenerbahçe'nin eski kaptanı Hasan Ali Kaldırım da oynaması halinde Kadıköy çimlerine tekrar ayak basacak.

Hasan Ali Kaldırım'ın performansı

2012-2020 arası Fenerbahçe forması giyen Kaldırım, bu süreçte 8 kez gol sevinci yaşadı 31 kez gol pası verdi. Başakşehir'de bu sezon 7 karşılaşmara şans bulan Hasan Ali Kaldırım gol ya da asist katkısında bulunamadı.

Skrtel neler yaptı?

2016-2020 sezonlarında Fenerbahçe forması giyen Martin Skrtel 117 maça çıkarken 7 gol attı, 2 asist yaptı. Geçen yıl önce İtalya'ya gitti daha sonra Türkiye'ye Başakşehir'e döndü. Başakşehir'in şampiyonluğuna attığı kritik gollerle katkı sağladı. Geçen sezonu 3 golle kapatan Slovak oyuncunun bu sezon ise 1 asisti bulunuyor.

Giuiano'nun Fenerbahçe dönemi

Brezilyalı Guilano, 2017'de geldiği Fenerbahçe'de toplam 35 maça çıktı. Geldiği sezonda ligde 14 gol 5 asist, Türkiye Kupası'nda 1 gol, 1 asistle oynadı. 

Brezilyalı oyuncu da Türkiye'ye döndü

2018-19 sezonun ilk haftasında Bursaspor'a penaltıdan bir gol attıktan sonra Suudi Arabistan'ın Al-Nasr Riyad takımına transfer oldu. Bu sezon Deniz Türüç gibi transferin son günü Başakşehir'e imza atarak Türkiye'ye döndü. Guiliano, Başakşehir formasıyla Antalyaspor ve Yeni Malatyaspor'a gol attı.

3'ü 11'de

Başakşehir'in Fenerbahçe ile oynaycağı maçta Skrtel, Deniz Türüç ve Hasan Ali Kaldırım sahaya ilk 11'de çıkarkan Brezilyalı Guiliano yedeklerden sahaya dahil olacak.

Başakşehir'in 11'i: Volkan Babacan, Rafael, Skrtel, Epureanu, Hasan Ali Kaldırım, Mahmut, İrfan Can, Aleksic, Deniz Türüç, Chadli, Crivelli.

Senin için hazırladığımız haberler