"Kadıköy'de Fenerbahçe kadar şansımız var"

17.09.2020 - 19:25 | Son Güncellenme: 17.09.2020 - 19:25

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Hatayspor Onursal Başkanı Lütfi Savaş çarpıcı açıklamalar yaptı. Savaş 2. haftada oynanacak Fenerbahçe mücadelesi için Hatayspor'un şansı olduğunu ifade etti.

Süper Lig'in ilk haftasında Başakşehir mağlup eden Hatayspor'un onursal başkanı Lütfü Savaş, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı.

Başakşehir maçı neden Gaziantep'te oynandı?

Radyospor'da Özgür Sancar'ın konuğu olan Savaş, "Gaziantap seyircisinin çok ihtiyacı varmış, 'Burada bir maç yapsınlar' demişler. O yüzden Gaziantep'te oynatıldığı sanırım. İki şampiyon takımı görmek istemişler. İki şampiyonu buluşturdular. Oysa bizim stadımız hazırdı. Eski stadımız Süper Lig standardını yaptık. Röportaj alanları, ışıklandırması hepsini yaptık; ama 'TFF Gaziantep'te oynayacaksınız' dedi. Sahamızı da düzelttik. Yine de şikâyet etmiyoruz. Ama kendi sahamızda rahatlıkla oynayabilirdik. 1 hafta önceden sahamız hazırdı. Maçın Gaziantep'te oynanmasından dolayı en az 300 bin TL para harcadık. Evimizde oynayacağımız bir maçı dışarıda oynayıp, bu paraları harcamak istemezdim. Ama arkadaşlarımız çıktılar ve maçı kazandılar. Bundan sonraki sahamızda oynamak isterdik" dedi.

"Şu ana kadar Hatayspor'a ödeme yapılmadı"

Hatay Büyükşehir Başkanı ve Hatayspor Onursal Başkanı Savaş, "Süper Lig'de kulüpler her galibiyet için 2 milyon 800 bin Euro alıyor. Bu sezon biz hiç para görmedik. Normalde 20-25 milyon lira para geleceği söyleniyordu; ama daha gelmedi. Biz kredi çekerek peşinatları yatırdık. Muhtemelen bizim gibi pek çok takım da ekonomik sorun yaşıyordur. Transferde bize önerilen değil; tamamen bizim seçtiğimiz futbolcular. Başarılı bir transfer süreci yönettik. Takımımızın yarısı değiştiği hâlde, kadrosunu çok büyük ölçüde koruyan Başakşehir'i yendik" şeklinde konuştu.

"Kadıköy'de Fenerbahçe kadar şansımız var"

Lütfü Savaş, "Maça çıkarken başımız dik çıkıyoruz, başımız dik oynuyoruz. Belki ilk maçımızdan sonra televizyonlarda Hatayspor konuşulmadı; ama Pazartesi günü muhtemelen konuşacaklardır. Bizim penaltı pozisyonumuz 40 saniye gösterildi. Başakşehir'inki 44.5 saniye gösterildi. Başakşehir böyle bir pozisyona sığınmamalı. İki pozisyon da penaltı değil. Benim takımım lehine yorumlar yapılsaydı, penaltı pozisyonu için ben üzülürdüm. Muhtemelen Başakşehir başkanı da üzülmüştür maçı penaltı pozisyonuna bağlı değerlendirdikleri için. Penaltı pozisyonunu gerekçe göstermektense, Başakşehir'i geçen sezonki hüvviyetine kavuşturmak daha doğru olur. Yiğidin hakkını yiğide vermek lazım. Yoksa o yiğidin sahibi üzülür. Fenerbahçe kadar, Hatayspor'un da Kadıköy'de galibiyet şansı var" dedi.

"İhale bir kere yapılır"

Savaş, "Yayıncı kuruluştan şu ana kadar hiç para almadık. Süper Lig'e çıkar çıkmaz bize yayın parası ödenmesi gerekiyordu. Sonra her oynanan maçtan sonra galibiyet ve beraberlik primlerinin ödenmesi gerekirdi TFF tarafından. Belediye başkanıyım; biz de ihale yapıyoruz. İhale bir kere yapılır. Her sene yayın ihalesinin şartlarının tartışmaya açılması Türkiye adına üzücü. Federasyon'un bir an önce bu meseleyi çözmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler