Kadıköy'de pandemi etkisinde futbol!

13.06.2020 - 12:13 | Son Güncellenme: 13.06.2020 - 12:18

Kadıköy'de pandemi etkisinde futbol!

Süper lig heyecanı 87 gün sonra yeniden başladı. Fenerbahçe Kadıköy'de 1-0 geriye düştüğü maçta Hes Kablo Kayserispor'u 2-1 mağlup ederek ligde 7 maç sonra galip geldi.

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Maç boyunca koronavirüs salgını nedeniyle önlemler alındı. Ülker Stadı'na ilk misafir ekibin otobüsü geldi. Ardından sarı-lacivertliler evine ulaştı.

Her iki takımın oyuncularına ve teknik heyetine stada girerken ateş ölçümü yapıldı.

Foto muhabirler, güvenlik görevlileri, sağlık ekipleri ve top toplayıcı olarak görevli olanların ateşi ölçülerek stada alındı.

Protokol tribününde ve iki takımın yedek kulübesinde sosyal mesafe kuralına uyulmasına özen gösterildi.

Yedek kulübesinde 2 koltuk boşluk bırakılarak oturma düzeni oluşturuldu. Kulübenin yanına da sosyal mesafe kuralına uygun olarak sandalyeler koyuldu. Stat içine belirli aralıklarla dezenfektanlar yerleştirildi.

Maç öncesi ve devre arasında karşılaşmada kullanılan toplar dezenfekte edildi. İstiklal marşının okunması sırasında iki takım oyuncuları ve hakemler sosyal mesafe kuralına uygun olarak durdu.

Futbolcular arasında tokalaşma yapılmadı. 20-30 yaşları arasında 6 top toplayıcı görev aldı.

Fenerbahçe tribünlerine taraftar maketleri yerleştirildi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafına tribünlerinde yer veren sarı-lacivertliler, yaşanan pandemi sürecinde fedakarca görevlerini yerine getirirken hayatlarını kaybeden Prof. Murat Dilmener, hemşire Dilek Akçabelen ve eczacı İsmail Durmuş ile tüm sağlık çalışanlarının fotoğraflarına da tribünlerinde yer verdi.

Fenerbahçe, daha önce vefat eden taraftarları için de tribünlerin bir bölümüne koyuldu. 10 binin üzerinde kartonetin bulunduğu da öğrenildi.

Senin için hazırladığımız haberler