Kadına şiddet pankatıyla çıkılan maçta kadın komisere saygısızlık!

Feride Kara
11.04.2022 - 17:12 | Son Güncellenme: 11.04.2022 - 17:30

TFF 3. Lig 3. Grup maçında Belediye Derincespor, Çankaya FK maçı ’Kadına şiddet insanlık suçudur’ pankartıyla çelişti kadın saha komiserine saygısızlık yapıldı

Kadına şiddet pankatıyla çıkılan maçta kadın komisere saygısızlık!

TFF 3. Lig 3. Grup maçında Belediye Derincespor, Ankara ekibi Çankaya Futbol Kulübü'nü konuk ederken ev sahibi takım oyuncuları sahaya 'Kadına şiddet insanlık suçudur' pankartıyla çıktı ve büyük alkış aldı.

Saha kenarında tartışma

Uzun yıllardır profesyonel liglerde saha komiseri olarak görev yapan Sevgi Karadeniz büyük bir saygısızlığa maruz kaldı. Maçın 55. dakikasında iki oyuncu değiştirmek isteyen Çankaya FK'da yönetici Hüseyin Murat Daldık elindeki oyuncu değişikliği kartlarıyla saha komiseri ve dördüncü hakemin bulunduğu alana yürümeye başladı. Değişiklik kartlarının kendisine verileceğini düşünen saha komiseri Sevgi Karadeniz ise yönetici Daldık'a doğru hareketlenerek kartları almak için elini uzattı.

Saha komiseri Karadeniz'e saygısızlık

Ancak yönetici Daldık, önce Sevgi Karadeniz'in boynunda asılı olan kartına baktı. Ardından “Sen saha komiserisin. Alanın burası değil. İşini bilmiyorsun. 4. hakem değişiklik kartını alır, sana verir. Sen de değişiklik yaparsın. Talimatnameyi oku” diyerek cevap verdi. Yönetici Daldık, ardından saha komiserini hiçe sayan ifadelerle dördüncü hakem Halil İbrahim Balsatan'a yöneldi ve değişiklik kartlarını ona teslim edeceğini söyledi.

Hocama saygısızlık yapamazsın

Ancak buna rağmen Daldık değişiklik kartlarını dördüncü hakeme verdi ve Sevgi Karadeniz'i kaba hareketlerle yok saydı. Dördüncü hakem Balsatan yönetici Daldık'a “Hocama saygısızlık yapamazsın. Muhatabın benim. Ona yapılan saygısızlığı kendime yapılmış sayarım” diyerek tepki gösterdi.

İlgini Çekebilir
Tunuslu milli yelkenci Aye Kazkaz antrenmanda hayatını kaybetti
Habere Git

Dördüncü hakem de tepki gösterdi

Dördüncü hakeme “Ben size hakaret mi ediyorum. Bir şey mi diyorum” diyen Daldık, tepkili tavırlarla takımının kulübesine döndü. Olayın şokunu yaşayan saha komiseri Karadeniz ve dördüncü hakem Balsatan “Bir de kadına şiddete karşıyız derler. Böyle saygısızlık görmedim” diyerek olayla ilgili birbirleriyle şaşkınlıklarını paylaştı. Takımın sonraki oyuncu değişikliğini ise kulübedeki yardımcı antrenörlerden biri yaptı.

Kadına şiddete karşıyız derler en büyük şiddeti kendileri uygular

Sevgi Karadeniz, “Kadına şiddete karşıyız derler ama en büyük şiddeti kendileri uygularlar. Bana yapılan çok büyük saygısızlıktır. Konuk takımın yöneticisi beyefendi ısrarla oyuncu değişiklik kartını bana vermek istemediğini ve dördüncü hakeme vermek istediğini söyledi. Kuralları ve işleyişi anlatmak istedim fakat 'Bu zamana kadar size vermekle hata etmişiz. İşini bilmiyorsun. Size değil, dördüncü hakeme vereceğim. Talimatı oku' diyerek ısrarcı oldu. Tatsızlığın büyümesini istemedim fakat çok rahatsız ediciydi. Herkesin birbirine saygı duyması ve kurallara uyması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler