"Kadına şiddete hayır" maçı

08.03.2018 - 14:54 | Son Güncellenme: 08.03.2018 - 14:54

Bakırköy Belediyesinin organizasyonunda ünlüler ile Bakırköy Kadın Futbol Takımı gösteri maçında karşı karşıya geldi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Atatürk Spor ve Yaşam Köyü Spor Salonu'nda, "Kadına şiddete hayır" adı altında gösteri maçı yapıldı.

Organizasyona, eski Spor Bakanı Fikret Ünlü, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, eski Galatasaraylı milli futbolcular Necati Ateş ve Gökhan Zan, Galatasaray Florya Metin Oktay Tesisleri Müdürü Fahri Yılmaz, sarı-kırmızılı kulübün futbol altyapı sorumlusu Müfit Erkasap ve şarkıcı Aslı Hünel katıldı.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Fikret Ünlü, Aydoğan Babaoğlu ve Aslı Hünel'in vuruşuyla başlayan karşılaşma öncesinde hakemin kırmızı kartı sembolik olarak yırtıldı.

Son yıllarda kadına yönelik şiddetin arttığını söyleyen Kerimoğlu, "Artık kadınımıza yönelik şiddet olmasın diyoruz. Kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla bu gösteri maçını düzenledik. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Etkinlik sırasında ayrıca Bakırköy Belediyesi tarafından ücretsiz düzenlenen spor kurslarına katılan kadın sporculara başarı sertifikaları Kerimoğlu ve diğer katılımcılar tarafından verildi.

Senin için hazırladığımız haberler