Kafeler hangi saatler aralığında hizmet verecek? Pazar günü çalışacaklar mı?

29.05.2021 - 20:03 | Son Güncellenme: 31.05.2021 - 21:17

Kafeler hangi saatlerde vatandaşa hizmet verecek? Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saatlerde nasıl çalışacaklar? İşte, kafelerin çalışma sistemi...

Kafeler hangi saatler aralığında hizmet verecek? Pazar günü çalışacaklar mı?

Kovid-19'dan en çok etkilenen sektörlerin başında kafe, restoran ve lokanta gibi topluma açık yerler geliyordu. Peki, kafeler sokağa çıkma kısıtlaması sürecinde nasıl çalışacak? Pazar günü sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu süreçte kafeler çalışacak mı? Paket servisi saat kaça kadar sürecek? 

 

KAFELER NE ZAMAN AÇILACAK?

İçişleri Bakanlığı'nın geçtiğimiz haftalarda yayınladığı genelgeyle tüm lokanta, restoranlar ile pastane ve benzeri iş yerleri sadece 'paket servis' ve 'gel-al' şeklinde çalışmaya başladılar. 1 Haziran'da ise yeni normalleşme takvimine geçilecek. Genelge sonrası kafe, restaurant vb yerlerin faaliyetlerine kısıtlı müşteri ile devam edecek.

Kafeler saat kaça kadar çalışacak?

Kafe, restoran, lokanta ve kahvehane tarzı işletmeler; sabah saat 05.00'ten akşam saat 21.00'e kadar faaliyetlerini sürdürebilecek. Bu süreçte, kısıtlı sayıda müşteri mekanda ağırlanabilecekken; paket servisi de saat 24.00'e kadar devam edecek.

Senin için hazırladığımız haberler