Kahramanmaraşspor'dan cezaya tepki..

05.09.2015 - 16:46 | Son Güncellenme: 05.09.2015 - 16:46

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu'nun, ulusal lisans almaya hak kazanamadığı gerekçesiyle Kahramanmaraşspor'a 3 puan silme cezası vermesine, kulüp yönetiminden tepki geldi.

Kulüp başkanı Fatih Ceyhan, takımın store mağazasında yaptığı açıklamada, TFF'nin takımlarına puan silme cezasının 3 değil, 3 ayrı kararla 8 puan olduğunu söyledi.

Takımlarda bir sezonda en fazla 3 puanın kesilebileceğini dile getiren Ceyhan, üç ayrı kararla silinen 8 puanlarının doğrudan Kahramanmaraşspor'a yapılan bir operasyon olduğunu savundu.

Kahramanmaraşspor'a 2012 ve 2013'te verilen puan silme cezalarının ertelendiğini hatırlatan Ceyhan, şunları kaydetti:

"TFF tarihinde ilk defa böyle bir karar alarak tüm puanları topladı ve bu yıl puanların hepsini bir keseceğini açıklandı. Bugün Ankaragücü'nün eski parayla 92 trilyon borcu var. Ankaragücü'ne kesilen üç puan Kahramanmaraşspor'a kesilen sekiz puan. Böyle bir şeyi kabul edemeyiz. Bunun mücadelesini vereceğiz. Hukuk savaşını, mücadele savaşını her yerde vereceğiz. Çok şükür ki verilen cezalar mali kriterlerle ilgili bir ceza ama ben kabul etmiyorum."

Ceyhan, avukatı aracılığıyla pazartesi günü karara itiraz edeceklerini de söyledi. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu, ulusal lisans almaya hak kazanamayan Bucaspor, Denizlispor, Kahramanmaraşspor, MKE Ankaragücü, Orduspor, Samsunspor ve Tarsus İdmanyurdu'na 3 puan silme cezası vermişti.

Senin için hazırladığımız haberler