Kalitede devamlılığı sağlamak!

29.08.2015 - 16:00 | Son Güncellenme: 29.08.2015 - 16:00

Kamil Ocak Stadı'ndaki Gaziantepspor-Beşiktaş maçının 75 dakikalık bölümünü izlemeyen bir futbolsever, sanırım hiçbir şey kaybetmemiştir. Kötü bir zeminde, aynı derecede kötü bir oyun vardı.

Kamil Ocak Stadı'ndaki Gaziantepspor-Beşiktaş maçının 75 dakikalık bölümünü izlemeyen bir futbolsever, sanırım hiçbir şey kaybetmemiştir. Kötü bir zeminde, aynı derecede kötü bir oyun vardı. Ligde her zamanki gibi şampiyonluk hedefi koyan Beşiktaş, böyle olmamalı. Şenol Güneş'in takıma, "kalitede devamlılığı sağlama" konusunda müdahale etmesi gerek.

Ev sahibi takımın oyunu da Beşiktaş'ı etkiledi. Mutlu Topçu'nun çalıştırdığı Gaziantepspor futbol oynamak değil de, oynatmamak üstüne kurulu bir anlayışla sahada olunca, siyah-beyazlılar kilidi açmakta zorlandı. Beşiktaş'ta kilidi açabilecek oyuncular henüz tam anlamıyla hazır bir görüntüde değil. Güneş ve öğrencilerine de tıpkı diğer takımlara olduğu gibi sanırım biraz zaman gerek!

15 dakika yetti ama...
Maçın kırılma anı ; Oğuzhan Özyakup'un attığı frikik golüydü. Şenol Güneş'in de dediği gibi, "golü atınca kırılıyor" zaten. Eski takımına karşı mücadele eden formda golcü Cenk Tosun'un penaltısı maçı tamamen bitirdi. Cenk Tosun, çok hırslı ve iştahlı görünüyor. Darısı, adaptasyon sürecinde olan Mario Gomez'in başına... İkinci golden sonra Antep takımı da çözülüverdi. Oyun disiplininden koptular, maç da koptu... Mutlu Topçu'nun işi çok zor görünüyor.

Bahsettiğim 75 dakikalık bölümde Gökhan Töre de dahil hiçbir oyuncu ortalıkta yoktu. Ayrıca sol bek Tosic'in şu anki performansının vasatın altında olması dikkat çekici. Tosic kendisini toparlamalı. Beck ise Tosic'i bu konuda geride bıraktı. Alman futbolcunun hakkını teslim etmek gerek. Dün, en azından çaba gösterdi.

Transfer konusunda Güneş'in mesajı...
Şenol Güneş, çok beğendiğim ve saygı duyduğum bir teknik adam. Güneş'in yönetimden özellikle stoper ve kaleci konusunda istekte bulunduğu mesajı gözardı edilmemeli. Beşiktaş'ın yedek kulübesindeki isimlere baktığımızda bu mesajı daha net okuyabiliriz. Ayrıca, bu takım sadece ligde değil, Avrupa'da ve Türkiye Kupası'nda da mücadele edecek.

Karşılaşmanın son 15 dakikalık bölümünde Beşiktaş'ın ortaya koyduğu futbol, kendisine yakıştı. Bu performanslarını maçın geneline yayabilirlerse, muhteşem bir Beşiktaş izleriz. Futbolda devamlılık şart. Sezon içinde, kilidi açabilecek futbolcuların formsuz olduğu dönemlerin olabileceğini de unutmamak lazım. O zaman sıkıntı yaşarsınız. Çünkü; her zaman böyle galibiyetler alamazsınız!

Gaziantep'te ortaya koyulan futbol beni hiç tatmin etmedi. Maç 0-0 iken 65. dakikada Chibuike'nin bulduğu pozisyon golle sonuçlansa, herkes şu anda daha farklı şeylerden bahsediyor olurdu. Altını net bir şekilde çiziyorum ; Beşiktaş'ın dünkü performansı çok kötüydü. Maçı 4-0 kazanmış olmaları benim için hiçbir şeyi değiştirmiyor.

Kimse kimseden üstün değil...
Milli maç arası, futbol bilgini Şenol Güneş'in bazı şeyleri düzeltebilmesi için faydalı olacak. Ayrıca, Quaresma'nın yokluğunun hiç hissedilmediğini düşünüyorum. Topla fazla oynayan ve çoğu kez el freni görüntüsüne bürünen Quaresma ve Gökhan Töre gibi oyuncuların kulağının çekilmesi gerek. Hiçbir futbolcu Beşiktaş'ın üstünde değildir. Bu futbolcular, Beşiktaş'ın kendileri adına bir şans olduğunu unutmasın.

Bu iki futbolcunun karakterinden ve kalitesinden söz etmiyorum. Takımda herkesin eşit olduğunu, kimsenin kimseden üstün olmadığını fark etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Beşiktaş, 1-2 kaliteli takviye yapıp yoluna devam etmeli. Transfer konusunda ise bol bol laf üretmek yerine icraat yapmak daha mantıklı bir davranış olacaktır!

Hakem Cüneyt Çakır'a da ayrıca bir parantez açalım. Gaziantep-Beşiktaş maçında oyunun akışını çok fazla bozmadı. Gerektiği yerlerde müdahale etti. Bence de iyi etti. Yardımcıları da maça iyi konsantre olmuş. Hep eleştiriyoruz ya... Bir kere de tebrik edelim! Tebrikler Çakır ve ekibine...

Senin için hazırladığımız haberler