Karakollardan olimpiyatlara!

04.01.2016 - 11:45 | Son Güncellenme: 04.01.2016 - 11:45

Sokaklarda ettiği kavgalar nedeniyle birkaç kez karakola düşen, "Polis Gücü Spor Kulübü"nde boks antrenörlüğü de yapan bir polis memurunun yönlendirmesiyle 13 yaşında boksa başlayan Ümmühan Bulut, şimdi olimpiyatlara hazırlanıyor.

Balıkesir'de çocuk yaşlarında sürekli sokaklarda kavga eden ve birkaç kez karakola düşen Ümmühan Bulut (19), burada Polis Gücü Spor Kulübü'nde boks antrenörlüğü da yapan, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Resul Çiftçi ile tanıştı. 

Çiftçi'nin yönlendirmesiyle, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan "Yetenek Sizden Destek Bizden" projesi kapsamında 13 yaşında Polis Gücü Spor Kulübü'nde boksa başlayan Ümmühan, başarıya giden yolda kısa sürede önemli mesafeler katetti. 

Yıldız bayanlar 47 kiloda Türkiye şampiyonluğu, ardından da Avrupa üçüncülüğü elde eden, Yıldız Bayanlar Boks Milli Takımı sporcusu Bulut, projenin sona ermesi nedeniyle Polis Gücü Spor Kulübü'nün yaklaşık 2 yıldır desteğini kesmesine rağmen hazırlıklarını kendi çabaları ile sürdürüyor. 

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi olan 19 yaşındaki Ümmühan, 5-11 Ocak'ta İzmir'de yapılacak Türkiye Boks Şampiyonası'nda şampiyon olmak istiyor. Ümmühan, ayrıca Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'na katılmayı hedefliyor.

- "En büyük hedefim, Türkiye'yi temsil etmek"

Ümmühan Bulut, yaptığı açıklamada, okul yıllarında sokakta ettiği kavgalar nedeniyle başladığı boks ile tanışmasının hayatını değiştirdiğini söyledi.  

"13 yaşından bu yana yaptığım boks sporunda en büyük hedefim, Türkiye'yi dünyada en iyi şekilde temsil etmek" diyen Ümmühan, şöyle konuştu: 

"İlk önce Balıkesir Emniyet Müdürlüğünün 'Yetenek Sizden Destek Bizden' projesiyle Polis Gücü Spor Kulübü'nde bu spora başladım. 2011 yılında Türkiye 2'ncisi oldum. Daha sonra Türkiye şampiyonu ve Avrupa üçüncüsü oldum. Proje daha sonra sona erdi, destek bitti. O zamandan beri kendi imkanlarımız ve hocamızın desteğiyle burada boks yapmaya çalışıyoruz. Ülkemizi kendi çabalarımız ile temsil etmeye çalışıyoruz. Benim gibi birçok sporcu var burada. Daha birçok sayabileceğim Avrupa derecesi ve Türkiye şampiyonluğu olan sporcular var. Şu anda Boks Antrenörleri Derneği sporcusuyum. Kendi imkanlarımız ile çalışıyoruz."

Ümmühan, daha güzel yerlere gelebilmeleri için imkan sağlanması gerektiğini vurgulayarak, "Bu sadece bizim için değil tüm sporcular ve branşlar için geçerli. Daha milyonlarca yetenek olduğunu ama imkansızlıklardan dolayı ortaya çıkamadığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

İzmir'de, 5-11 Ocak'ta yapılacak Türkiye Boks Şampiyonası'nda 48 kiloda şampiyonluk yaşamak istediğini, daha sonra olimpiyat vizesi almayı hedeflediğini ifade eden Ümmühan Bulut, "2016 yılında Türkiye Şampiyonası ve Rio Olimpiyatları var. Bunlara hazırlanıyoruz. Antrenörümüz Resul Çiftçi ile her gün idman yaparak hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. İnşallah en güzel sonuçları alarak, ülkemiz en güzel şekilde temsil etmek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

Senin için hazırladığımız haberler