Kardeş antrenörlerin karşılaşmasında kazanan Selçuk Ernak'ın Kara Panterleri

17.01.2021 - 19:34 | Son Güncellenme: 17.01.2021 - 19:41

ING Basketbol Süper Ligi'nin 17. haftasında Erhan Ernak'ın çalıştırdığı Bahçeşehir Koleji, Selçuk Ernak yönetimindeki Darüşşafaka Tekfen'i Akatlar Spor Salonu'nda konuk etti. Son çeyreği heyecan dolu karşılaşmada kazanan, 85-76'lık skorla Darüşşafaka Tekfen oldu.

Kardeş antrenörlerin karşılaşmasında kazanan Selçuk Ernak'ın Kara Panterleri

Bertan ERMAN - AJANSSPOR

Maçın ilk 1 buçuk dakikası geride kalırken skorbord bozuldu ve oyun bir süre durdu. Teknik aksaklık giderildikten sonra her iki takımın da birbirine net bir üstünlüğü olmadı. Bahçeşehir Koleji, özellikle NBA patentli yıldızı Thomas Robinson ile içeriden etkili oldu. Darüşşafaka Tekfen ise, Grant Jerrett ve William Buford ile oyuna ağırlığını koymaya çalıştı. Daçka, Ryan Luther'ın çeyreğin bitimine 4 saniye kala tiplemesiyle öne geçerek ilk 10 dakikayı 19-18 üstün tamamladı. İkinci çeyrekte Kara Panterler'i William Buford'ın basket faulleri ve Ryan Luther'ın üçlükleri ayakta tuttu. Bu sayede farkı 6 sayı civarlarında tutan Darüşşafaka Tekfen, Grant Jerrett'ın son saniye üçlüğü ile farkı çift hanelere çıkardı ve devre arasında soyunma odasına 50-40 önde gitti. 

Jerrett faktörü

Üçüncü çeyreğin ilk 3 dakikası içinde Doğuş Özdemiroğlu ile etkili oyununu sürdürerek başlayan Darüşşafaka Tekfen, farkı 15 sayıya çıkarttı ve Bahçeşehir Koleji'ne erken mola aldırttı. (44-59, 7.05) Mola sonrasında Bahçeşehir Koleji'nin geri dönüşü oldu. Kırmızı Ejderhalar, farkı 7 sayıya kadar indirerek oyuna tekrardan ortak olma noktasına geldi. Buna rağmen kontrolü tam anlamıyla kaybetmeyen Daçka, son 10 dakikaya 69-60'lık üstünlükle girdi. Dördüncü çeyrekte Grant Jerrett'ın hücumdaki etkili oyunuyla Bahçeşehir'in geri dönüş çabasına direnç gösteren Kara Panterler, mücadeleden 85-76 galip ayrıldı.

Art arda ikinci maçını kazanan Daçka'da maçın en skorer ismi Grant Jerrett, 20 sayı, 9 ribaund ve 2 blokla yıldızlaşırken, William Buford 16 sayı kaydetti. Bahçeşehir Koleji'nde Thomas Robinson 17 sayı ve 7 ribaundla mücadele etti.  

Senin için hazırladığımız haberler