Kartal çeyrek final aşkına!

16.03.2017 - 12:53 | Son Güncellenme: 16.03.2017 - 12:53

AJANSSPOR – Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında bu akşam Yunanistan temsilcisi Olympiakos’u konuk edecek. Vodafone Arena Stadı’nda saat 21:00’de başlayacak maçı İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Michael Oliver yönetecek.

1-1’in rövanşı büyük bir çekişmeye sahne olacak. Kritik karşılaşmayı TRT 1’in yanı sıra Radyospor naklen yayınlayacak. Ayrıca maçla ilgili tüm detayları Ajansspor’dan an be an takip edebilirsiniz.

Tolgay Arslan cezalı…

İlk maçta gördüğü kart sonrası cezalı duruma düşen Tolgay Arslan, rövanş maçında sahada olmayacak. Ayrıca Aboubakar ve Caner Erkin kart sınırında bulunuyor. Bu arada defans oyuncusu Marcelo’nun da sakatlığı bulunuyor.  Siyah-beyazlı futbolcu kadroda olmayacak.

MUHTEMEL KADROLAR

BEŞİKTAŞ

Fabri
Gökhan
Atınç
Tosic
Adriano
Atiba
Oğuzhan
Quaresma
Talisca
Babel
Aboubakar

OLYMPİAKOS

Leali
Figueiras
Retsos
Botia
Cissokho
Cambiasso
Romao
Manthathis
Fortounis
Elyounoussi
Ansarifard


194. Randevu…

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Yunanistan temsilcisi Olympiakos'u konuk edecek Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 194. mücadelesine çıkacak.

Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında geride kalan 193 maçtan 71'ini kazandı, 80'ini yitirdi, 42'sinde de berabere kaldı.

Avrupa arenasındaki 193 karşılaşmada rakip fileleri 246 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 277 gol gördü.

UEFA Avrupa Ligi'nde 100. maç

Beşiktaş, eski adıyla UEFA Kupası olan ve Avrupa Ligi ismiyle devam eden organizasyonda "dalya" diyecek.

Avrupa futbolunun 2 numaralı organizasyonunda şu ana dek 99 karşılaşma yapan siyah-beyazlılar, rakiplerini 44 kez mağlup etti. 21 maçta berabere kalan Beşiktaş, 34 mücadeleden ise yenilgiyle ayrıldı.

Avrupa Ligi'nde 152 kez gol sevinci yaşayan siyah-beyazlı ekip, kalesinde 121 gol gördü.

Farklı galibiyetler

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu galibiyetini 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında Bosna Hersek temsilcisi Saraybosna'yı 5-0 yenerek elde etti.

Siyah-beyazlı takım, İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv'i 2011-2012 sezonunda UEFA Avrupa Ligi organizasyonunda İstanbul'da 5-1 mağlup ederek farklı bir skora daha imza attı.

Beşiktaş ayrıca 2005-2006'da UEFA Kupası'nda Liechtenstein ekibi Vaduz'u İstanbul'da 5-1 mağlup etmişti.

Farklı yenilgiler

Beşiktaş, Avrupa arenasında tarihindeki en farklı yenilgisini ise 2007-2008 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde İngiltere'nin Liverpool ekibi karşısında deplasmanda 8-0'lık skorla yaşadı.

Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Ukrayna'nın Dinamo Kiev ekibine dış sahada 6-0 mağlup olan Beşiktaş, 2007-2008'de yine bu organizasyonda İngiltere temsilcisi Leeds United'a aynı skorla yenilmişti.

Hükmen galibiyetlerden birisi Olympiakos'a karşı

Avrupa kupalarında iki kez rakiplerini hükmen galibiyetlerle saf dışı bırakan siyah-beyazlılar, bunlardan birini Olympiakos'a karşı aldı.

Beşiktaş, 1958-1959 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Yunanistan temsilcisinin sahaya çıkmaması nedeniyle hükmen galip ilan edildi. Siyah-beyazlı takım ayrıca 1986-1987'de aynı kupada 2. turda Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Apoel'in sahada yer almaması sonrası hükmen galip ilan edilip turu geçen taraf oldu.

Yunan takımlarına karşı 4. maç…

Siyah-beyazlılar, Yunan takımlarına karşı 4. maçına çıkacak. 2014-2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde bu ülkeden Asteras ile aynı grupta yer alan Beşiktaş, İstanbul'daki maçta rakibiyle 1-1 berabere kalırken, deplasmandaki mücadeleyi ise 2-2 eşitlikle tamamladı.

Beşiktaş, bu sezon son 16 turunda Olympiakos ile deplasmanda yaptığı karşılaşmada da rakibiyle 1-1 berabere kaldı.

Şenol Güneş ile Avrupa maçları

Siyah-beyazlı takım, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde bugün 16. Avrupa kupası maçını yapacak.

Güneş döneminde geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde yer alan Beşiktaş, bu sezon ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde başladığı macerasını Avrupa Ligi'nde son 16 turuna kadar taşıdı.

Olympiakos'u geçerek adını çeyrek finale yazdırmayı hedefleyen siyah-beyazlı takım, Güneş'in teknik direktörlüğündeki 15 Avrupa kupası maçında 5 galibiyet alırken, 8 maçtan beraberlikle ayrıldı ve 2 kez yenildi.

Beşiktaş, tecrübeli çalıştırıcı yönetiminde rakip filelere 22 gol atarken, kalesinde 23 gol gördü.

En büyük koz Aboubakar

Beşiktaş'ın Olympiakos ile yapacağı karşılaşmada en büyük kozu Vincent Aboubakar olacak.

Siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarında şu ana dek 5 gol kaydeden Kamerunlu forvet, son 2 maçta 2 kez rakip fileleri havalandırdı.

Beşiktaş'ın Avrupa'da bu sezon etkili olan diğer oyuncuları ise Ricardo Quaresma ile Cenk Tosun oldu. İki oyuncu, şu ana dek üçer kez gol sevinci yaşadı.

 Son maçlarda etkisiz bir görüntü sergileyen Cenk Tosun ise Beşiktaş'ta toplam 6 Avrupa golüne imza attı. Cenk, bir gol bulması halinde siyah-beyazlı formayla Avrupa'da 7 gole sahip Mehmet Özdilek'i yakalayacak.

Beşiktaş'ın bu sezon Avrupa kupalarındaki diğer gollerini Atiba Hutchinson, Adriano Correia ve Anderson Talisca kaydetti. Siyah-beyazlı takımın bir golünü ise Hapoel Beer-Sheva ile oynanan ilk maçta William Soares kendi kalesine atmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler