Kartal düelloyu kazandı, 6'lıyı buldu

12.03.2021 - 20:04 | Son Güncellenme: 13.03.2021 - 00:47

Beşiktaş haberleri... Süper Lig'in 30. hafta mücadelesinde Beşiktaş, deplasmanda Medipol Başakşehir ile karşı karşıya geldi. 5 golün olduğu bu müthiş maçta kazanan lider Beşiktaş oldu. Peki Medipol Başakşehir - Beşiktaş maçı kaç kaç bitti, golleri kim attı? İşte Medipol Başakşehir - Beşiktaş maç sonucu, goller ve karşılaşmadan detaylar...

Kartal düelloyu kazandı, 6'lıyı buldu

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig’in 30. hafta mücadelesinde lider Beşiktaş, deplasmanda Medipol Başakşehir'i 3-2 mağlup etti ve üst üste 6. galibiyetini aldı. Geçen hafta uzun bir aradan sonra kazanan Medipol Başakşehir ise 12 maç arada sonra bir maçta 2 gol attı  (En son Ankaragücü deplasmanında 2-1 galip gelmişlerdi).

İşte Beşiktaş'ın son 6 maçı:

  • Beşiktaş 1-0 Konyaspor
  • Gençlerbirliği 0-3 Beşiktaş
  • Beşiktaş 3-0 Denizlispor
  • Yeni Malatyaspor 0-1 Beşiktaş
  • Beşiktaş 2-1 Gaziantep FK
  • Başakşehir 2-3 Beşiktaş

 

Siyah-beyazlı takıma 3 puanı getiren golleri 42. dakikada Cyle Larin, 68. dakikada kafa vuruşuyla Welinton ve 85. dakikada  Josef de Souza kaydetti. 2. golü atan Welinton, siyah-beyazlı takım ile bu sezonki ilk golünü attı.

12. kafa golü

Ayrıca Kara Kartal bu sezon 12. kafa golünü kaydetti. 

Başakşehir'in gollerini ise 52. dakikada Deniz Türüç ve 75. dakikada eski bir Beşiktaşlı oyuncu Demba Ba attı. Senegalli oyuncu, siyah-beyazlı takıma karşı 2. golünü kaydetti. 

Bu sonuçla Kara Kartal 63 puanla ilk sırada, turuncu-lacivertli takım ise 29 puanla on altıncı sırada yer aldı. 

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

Süper Lig'in 30. haftasında oynanan Medipol Başakşehir-Beşiktaş karşılaşmasının ilk yarısı, konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

4. dakikada sağdan Deniz Türüç'ün ortasında Crivelli topu kafayla Aleksic'in önüne indirdi. Bu oyuncu topu penaltı noktası üzerinde kontrol edip şutunu çekti, meşin yuvarlak üst direkten döndü.

7. dakikada Rosier'in sağdan ortasında Epureanu'nun kafayla uzaklaştırmaya çalıştığı top ceza sahası çizgisi önündeki Aboubakar'ın önüne düştü. Kamerunlu oyuncunun sert şutunda meşin yuvarlak yan direkten döndü, pozisyonun devamında savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

16. dakikada Ljajic'in sağdan ortasında Larin, Rafael'in üzerinden yükselerek kafayı vurdu, meşin yuvarlak kaleci Volkan Babacan'da kaldı.

21. dakikada Giuliano kendi yarı alanından topu Crivelli'nin koşu yoluna yolladı. Orta sahanın gerisinden koşuya başlayan Crivelli, Welinton'u çalımlayarak meşin yuvarlağı ceza sahasına kadar sürüp kaleciyle karşı karşıya kaldı. Fransız oyuncunun şutunda Ersin Destanoğlu topu ayaklarıyla çeldi.

42. dakikada Beşiktaş öne geçti. Sağdan son çizgiye inen Atiba'nın yerden ortasında penaltı noktası üzerinde Aboubakar'ın kontrol etmeye çalıştığı top Larin'in önünde kaldı. Bu futbolcunun şutunda top Rafael'e çarparak kaleye yöneldi. Çizgi üzerinde Epureanu'nun müdahalesi yeterli olmadı ve meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-1


İlk yarı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

Süper Lig'in 30. haftasında oynanan maçta Beşiktaş, deplasmanda Medipol Başakşehir'i 3-2 mağlup etti.

52. dakikada Medipol Başakşehir beraberliği yakaladı. Aleksic'in soldan ortasında ceza sahası içinde koşu yapan Deniz Türüç topu kafayla kalecinin sağından ağlara gönderdi: 1-1

59. dakikada N'Sakala'nın yerden ortasında Ponck'un müdahale ettiği top Mehmet Topal'a çarpıp ceza sahası çizgisi önündeki Josef'in önüne düştü. Bu oyuncunun sert şutunda kaleci Volkan Babacan meşin yuvarlağı son anda çeldi.

68. dakikada Beşiktaş tekrar öne geçti. Ghezzal'ın sağdan kullandığı kornerde Welinton ön direkte topa kafayı vurdu ve meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 1-2

76. dakikada Medipol Başakşehir bir kez daha skoru eşitledi. Josef'in ceza sahası içinde uzaklaştırmaya çalıştığı top Mehmet Topal'a çarpıp altıpas içindeki Demba Ba'nın önüne düştü. Bu oyuncunun müsait durumda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, filelerle buluştu: 2-2

84. dakikada Beşiktaş üçüncü golü buldu. Rosier'in sağdan ortasında ceza sahası içinde topu rakibinden şık bir hareketle kurtaran Josef, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-3

90. dakikada Rosier'in pasında topla buluşan Ghezzal, ceza sahası dışı sağ çaprazdan şutunu şekti, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

Karşılaşma, Beşiktaş'ın 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

Maçtan detaylar

Stat: Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Rafael (Dk. 69 Ömer Ali Şahiner) , Epureanu, Ponck, Hasan Ali Kaldırım, Deniz Türüç, Mehmet Topal, Berkay Özcan, Aleksic (Dk. 69 Visca), Giuliano (Dk. 70 Tolga Ciğerci), Crivelli (Dk. 69 Demba Ba)

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Welinton, Vida, N'Sakala, Josef, Atiba (Dk. 86 Oğuzhan Özyakup), Ghezzal (Dk. 90+4 Dorukhan Toköz), Ljajic (Dk. 72 Necip Uysal), Larin (Dk. 86 N'Koudou), Aboubakar

Goller: Dk. 42 Larin, Dk. 68 Welinton, Dk. 84 Josef (Beşiktaş), Dk. 52 Deniz Türüç, Dk. 76 Demba Ba (Medipol Başakşehir)

Sarı kartlar: Dk. 46 Aleksic, Dk. 61 Hasan Ali Kaldırım, Dk. 89 Tolga Ciğerci (Medipol Başakşehir), Dk. 61 Ljajic (Beşiktaş)

Kartal 7 sezon sonra deplasmanda kazandı

Süper Lig’in 30. haftasında Başakşehir’i deplasmanda 3-2 mağlup eden Beşiktaş, rakibini deplasmanda tam 7 sezon sonra yenmeyi başardı.

Süper Lig’in 30. haftasına 1 maçı eksik olmasına karşın 2 puan farkla lider giren Beşiktaş, Başakşehir deplasmanında Larin, Welinton ve Josef’in golleriyle 3-2 kazandı ve puan farkını 5’e yükseltti. Başakşehir’i son olarak 9 Kasım 2014 yılında Demba Ba ve Kerim Frei’ın golleriyle 2-1 mağlup eden siyah-beyazlılar, bu maçın ardından rakibiyle deplasmanda oynadığı 6 maçta 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet almıştı. 7 sezon sonra rakibi karşısında 3-2 kazanan Kara Kartal, zirvede de puan farkını artırmayı başardı.

Beşiktaş’tan galibiyet pozu

Başakşehir deplasmanında 3-2 kazanan Beşiktaş, soyunma odasında galibiyeti doyasıya kutladı.

Süper Lig’in 30. haftasında Başakşehir’i deplasmanda Larin, Welinton ve Josef de Souza’nın golleriyle 3-2 mağlup eden Beşiktaş puanını 63’e yükseltirken, Galatasaray ve Fenerbahçe’yle arasındaki puan farkını da 5’e çıkardı. Karşılaşmanın bitimiyle birlikte sahada büyük sevinç yaşayan ve Teknik Direktör Sergen Yalçın’ın bulunduğu locaya giderek 3 puanı hocalarına armağan eden futbolcuların coşkusu soyunma odasında da sürdü. 3 puanını sevincini doyasıya kutlayan Beşiktaşlı futbolcular, galibiyet pozu vermeyi de unutmadı.

Senin için hazırladığımız haberler