Beşiktaş, Kerem Kalafat'a veda ediyor! İşte transferin detayları

Akın Ungan
16.08.2023 - 16:57 | Son Güncellenme: 16.08.2023 - 17:46

Son dakika | Beşiktaş, genç oyuncusu Kerem Kalafat ile ayrılığa hazırlanıyor. 22 yaşındaki sağ bek, TFF 1. Lig ekibiyle anlaştı. İşte sözleşme detayları.

Beşiktaş, Kerem Kalafat'a veda ediyor! İşte transferin detayları

Beşiktaş, genç oyuncusu Kerem Kalafat ile vedaya hazırlanıyor. Sports Digitale’in haberine göre Kerem Kalafat TFF 1. Lig takımlarından Çorum FK ile anlaştı. 2001 doğumlu genç futbolcu, geçen sezonu da yine alt lig takımlarından Çaykur Rizespor’da geçirmişti.

Transfer bitme aşamasında

Çaykur Rizespor ile geçen sezon 11 maça çıkan Kerem Kalafat, gol veya asist katkısı gösteremedi. Kendini alt ligin pazarına sokmasıyla birlikte talipleri artan futbolcunun Çorum FK’ye transferi bitme aşamasında.

Sonraki satıştan yüzde 30 pay

Siyah-Beyazlılar'ın Çorum FK ile yaptığı anlaşmanın detayları belli oldu. 1.76 boyundaki sağ bek Çorum FK ile anlaşırsa eğer, Beşiktaş futbolcunun sonraki satışından yüzde 30 pay alacak. 

İlgini Çekebilir
Kara Kartal'dan Aslan'a 007 James Bond filmi!
Habere Git

Beşiktaş özkaynağından

Kerem Kalafat, Beşiktaş altyapısına 2013 senesinde girdi. 2020 senesinde Kartal ile profesyonel sözleşme imzalayan Kalafat, 2020’yi Giresunspor’da kiralık olarak geçirdi. Daha sonra Uşakspor’a kiralanan Kerem, geçen sezonu ise kiralık olarak Çaykur Rizespor’da geçirdi. Beşiktaş’ın, özkaynağından yetiştirdiği futbolcu ile bu sezon artık temelli olarak yollarını ayıracağı iddia edildi.

Çorum lige iyi başladı

Çorum FK TFF 1. Lig'de yeni sezonun ilk maçında Tuzlaspor’u 3-0’la geçti. Takım, şu an averaj ile ligde lider durumda bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler