Beşiktaş - Charleroi: 2-1 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

Akın Ungan
08.12.2022 - 20:43 | Son Güncellenme: 08.12.2022 - 21:08

Süper Lig'e verilen arada Beşiktaş, Charleroi ile hazırlık maçı yaptı. Siyah-Beyazlılar maçı 2-1 kazandı. İşte maç sonucu, goller ve yazılı maç özeti.

Beşiktaş - Charleroi: 2-1 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

Katar'ın ev sahipliğini yaptığı 2022 Dünya Kupası nedeniyle Spor Toto Süper Lig'e ara verildi. Arayı değerlendirerek hazırlık kampına giren Beşiktaş, yaptığı hazırlık maçlarıyla takımın temposunu üst seviyede tutmak istiyor. Siyah-Beyazlılar, bu kapsamda Belçika temsilcisi Charleroi ile özel maç yaptı. Beşiktaş, sağanak yağış altında çıktığı ilk yarıda bulduğu gollerle maçı 2-1 kazandı.

Sağanak yağış zemini ağırlaştırdı

Beşiktaş, Antalya'nın Belek ilçesinde girdiği kampta Charleroi ile karşılaştı. Sağanak yağış Gloria Sports Arena'nın zeminini ağırlaştırdı. Sahanın bazı bölümlerinde biriken yağmur birikintisinin topun ilerlemesine engel olduğu dikkat çekti. İki takımın oyuncuları da ağır zemin koşullarına takıldı. Futbolcular, zaman zaman sahanın azizliğine uğradı.

Hocaların işi ikinci yarıda kolaylaştı

Futbolcuların maç eksiğini kapatması ve tempolarını üst seviyede tutmaları için önemli bulunan hazırlık maçları, teknik direktörlerin kadro yapısını ve takımın ne düzeyde olduğunu öğrenmeleri için de büyük önem taşıyor. İlk yarısı yağmur ve zeminle mücadele içinde geçerken ikinci yarı yağışın durmasıyla zemindeki su birikintileri azaldı. Bu durum, futbol için daha elverişli koşulların oluşmasını sağladı. İki takımın teknik direktörü de ikinci yarıyı daha iyi değerlendirebildi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş divanı sarstı! Seçimde Yamantürk ve Arat aday olur
Habere Git

Perdeyi Muleka açtı

Mücadelenin 16. dakikasında defansın arkasına atılan pasta Muleka sol çaprazdan ceza alanı içinde kaleci ile karşı karşıya kaldı. Sağ ayak içiyle vuruşunu yaptı ve kaleciden seken topu tamamlayarak ağlara gönderdi. Beşiktaş böylece rakibi karşısında 1-0 öne geçti.

Defanstan çıktı, golünü attı

Maçın 39. dakikasında ise Beşiktaş, genç stoperi Tayyip Talha Sanuç ile farkı 2'ye çıkardı. Tayyip, orta alanda kazandığı topu sürdü ve Muleka'ya gönderdi. Muleka, tekte Tayyip'e aktardı. Tayyip önüne aldığı topu sürdü ve ceza alanının hemen önü sol çaprazdan sol ayağı ile şutunu attı. Tayyip Talha, uzak köşeden topu ağlara gönderdi.

Düşüşe geçti, Ismael ile yollarını ayırdı

Sezona teknik direktör Valerien Ismael ile başlayan Beşiktaş, ilk 5 haftada 4 galibiyet, 1 beraberlik aldı. İlk mağlubiyetini 6. haftada Medipol Başakşehir karşısında yaşayan Siyah-Beyazlılar devam eden 2 hafta boyunca 3 puanı unuttu. 1-0 kazanılan Giresunspor mücadelesinin ardından düşüşe geçen Kara Kartal, Hatayspor'a 2-1 kaybetti. Beşiktaş, 11. hafta sonunda Fransız teknik adam ile yollarını ayırdı.

İlgini Çekebilir
Ceyhun Kazancı'dan transfer itirafı! Feghouli, Ziyech, Caner...
Habere Git

Şenol Güneş göreve getirildi

Beşiktaş, Valerien Ismael'in ardından Şenol Güneş ile anlaştı. Güneş, Siyah-Beyazlılar'ın başında ikinci dönemine başladı. Deneyimli teknik adamın ilk maçında Beşiktaş, Ümraniyespor'u 5-2 yendi. Fakat Kara Kartal, bu galibiyetten sonra Galatasaray derbisini 2-1 kaybetti. Siyah-Beyazlılar, 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak, 2022 Dünya Kupası arasına topladığı 22 puan ile 8. sırada girdi.

Beşiktaş'ın son 5 maçı

  • Galatasaray 2-1 Beşiktaş
  • Beşiktaş 3-1 Serik Belediye
  • Beşiktaş 4-0 İstanbulspor
  • Beşiktaş 1-1 Fatih Karagümrük
  • Beşiktaş 2-1 Charleroi
Senin için hazırladığımız haberler