Antalyaspor - Beşiktaş: 1-3 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

Akın Ungan
06.05.2023 - 20:36 | Son Güncellenme: 06.05.2023 - 21:05

Süper Lig'de Beşiktaş, Antalyaspor deplasmanında 3-1 kazandı. Kartal'ın golleri, Vincent Aboubakar (2) ve Cenk Tosun'dan geldi. İşte maç sonucu ve yazılı özet.

Antalyaspor - Beşiktaş: 1-3 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Antalyaspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Beşiktaş, Fraport TAV Antalyaspor'u Galatasaray'ı yendiği skorla; 3-1 mağlup etti. Siyah-Beyazlılar, derbide olduğu gibi 1-0 geriye düşse de geri dönmesini bildi. 2 golle yıldızlaşan Vincent Aboubakar, serisini sürdürdü. Kamerunlu, son 9 maçta 10. golüne imza koydu.

 

Akdeniz'den 3 puanla dönen Kara Kartal, ligde 2 maç fazlasıyla Fenerbahçe'nin önüne geçerek 2. sıraya yerleşti.

Perdeyi Antalya açtı

Antalyaspor, Ömer Toprak'ın golüyle 32. dakikada 1-0 öne geçti. Sağ iç kulvardan kullanılan serbest vuruşta Fernando sağ ayağıyla ortayı yaptı. Arda direkte bulunan Ömer Toprak, kafayı vurdu. Yakın direğe çarpan top, ağlarla buluştu.

Ömer Toprak ilk golünü attı

Kariyerinde Freiburg, Bayer Leverkusen, Werder Bremen ve Borussia Dortmund gibi kulüpler olan Ömer Toprak, bu sezon başında Antalyaspor'a imza attı. Ömer, Kırmızı-Beyazlı formayla ilk golünü attı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ın Yavru Kartalları Avrupa'da uçamadı
Habere Git

Kartal ikinci yarıya hızlı başladı

İlk yarıdaki etkisiz futbolu ile dikkat çeken Beşiktaş, ikinci yarıya farklı başladı. Siyah-Beyazlı takım 54. dakikada Vincent Aboubakar ile skora dengeyi getirdi.

Sol kanattan kullanılan kornerde Masuaku sol ayağıyla ortayı yaptı. Ceza sahası içi hafif sağ çaprazından kafayı vuran Aboubakar, topu uzak köşeden ağlarla buluşturdu.

Antalya 10 kişi!

Antalyaspor, 82. dakikada 10 kişi kaldı. Savunmanın arkasına sarkan Redmond, ceza sahasına girerken yerde kaldı. Hakem Mete Kalkavan, Bünyamin Balcı'ya sarı kart gösterdi. VAR tavsiyesi üzerine monitöre giden hakem, sarıyı iptal ederek bariz gol şansını engelleme gerekçesiyle kırmızı kartını gösterdi.

İlgini Çekebilir
Serdar Saatçı'dan flaş itiraf! Ayrılığın perde arkası: "Soyunma odasında camı kırdım"
Habere Git

Karambolden Tosun Paşa çıktı!

Bünyamin'in kırmızı kartının ardından serbest vuruşu kullanmak için topun başına Redmond geçti. Arka direğe kavisli bir orta gönderdi. Arka direkte topu Tayfur çevirdi. Welinton altı pas önünde topu tamamlamak istedi. Fakat bu top savunmadan sekti. Tekrar topu önünde bulan Welinton yine savunmaya takıldı.

Boşta kalan topa çok sert vuran Cenk Tosun, yakın mesafeden fileleri havalandırdı. Beşiktaş 1-0 geriye düştüğü maçın 84. dakikasında öne geçmeyi başardı.

Aboubakar fişi çekti!

Beşiktaş 90. dakikada fişi çekti. Sağ kanattan savunma arkasına sarkan Tayfur ceza sahasına girip soluna pasını çıkardı. Ceza alanı içi sağ çaprazında bulunan Aboubakar sağ ayağıyla gelişine sert vurdu, üst direğe çarpan top ağlara gitti.

Beşiktaş'a 15 gün tatil

Beşiktaş, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri ile ve hükmen galip sayılacağı Gaziantep FK maçı nedeniyle en az 15 gün tatil yapacak.

Senin için hazırladığımız haberler