"Kaybetmek fiyasko olur"

17.12.2015 - 21:49 | Son Güncellenme: 17.12.2015 - 21:49

Hafif ağır sıklette sahip olduğu Dünya Boks Konseyi (WBC) Kıtalararası Gümüş Kemer'i korumak için Fin Janne Forsman ile karşılaşacak Avni Yıldırım, "Bu maçları kazanmak bir şey değil ama kaybetmek fiyasko olur" dedi.

WBC Hafif Ağır Sıklet Kıtalararası Gümüş Kemer'in sahibi Avni Yıldırım ile rakibi Janne Forsman, yarın Almanya'nın Ratingen kentinde yapacakları müsabaka öncesinde tartıya çıktı. Karşılaşmanın yapılacağı Ahi Event Location'da yapılan tartıda, 24 yaşındaki Avni Yıldırım'ın 78,5, 33 yaşındaki Forsman'ın ise 77,5 kilo olduğu belirlendi.

Profesyonel olarak çıktığı 7 maçı da kazanan Avni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yarın inşallah gerekeni yapacağım. Burada bizi destekleyenlerle birlikte inşallah iki kemeri de kaldıracağız. İyi hazırlandım, kendimi iyi hissediyorum. Hedefim dünya şampiyonluğu. Bu maçları kazanmak bir şey değil ama kaybetmek fiyasko olur. Bu basamakları atlayarak dünya şampiyonu olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Dünya boksunda şu an idol olabilecek çok fazla boksör bulunmadığını savunan Avni, Kazak Golovkin ile dövüş tarzının benzediğini belirterek, "Bundan sonra WBC ilk 15'den biriyle maç yapma zorunluluğu var. O maçı geçtikten sonra önümüzdeki yıl bu zamanlar inşallah sakatlık ve benzeri kötü bir şey yaşamazsak dünya şampiyonluğu için ringe çıkmak istiyorum" diye konuştu.

Gecenin organizatörü Ahmet Öner ise boksseverlerin geceye yoğun ilgi gösterdiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Avni Yıldırım unvanını korumak için finalde ringe çıkarken, Selçuk Aydın ise uzun süre sonra ringlere dönecek. Sporcularımızın rakipleri ülkelerinden geldi. Şu an her şey hazır. Büyük bir heyecanla yarını bekliyoruz. İnşallah sonuçlar da güzel olur."

Senin için hazırladığımız haberler