Kaynaşlı final yarışlarına hazır..

18.11.2015 - 15:53 | Son Güncellenme: 18.11.2015 - 15:53

Düzce Valisi Ali Fidan, Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından hafta sonu gerçekleştirilecek Motokros Şampiyonası'nın final yarışları için hazırlanan pistte incelemelerde bulundu.

Kaynaşlı ilçesinde bulunan Kaynaşlı Motor Sporları Merkezi'ne gelen Fidan, çalışmalar hakkında Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke'den bilgi aldı. 

Vali Fidan,  gazetecilere yaptığı açıklamada, Kaynaşlı'nın motor sporları merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini, 21-22 Kasım'da Motokros Şampiyonası'nın 7. ve final ayağının koşulacağını söyledi. 

Pistin açılışını 24-25 Ekim tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Doğu Avrupa Ekstrem ve Türkiye Enduro Şampiyonası ile gerçekleştirdiklerini anımsatan Fidan, şöyle konuştu:

 "Görüldüğü gibi merkez her geçen gün ilerliyor. Burayı, daha iyi hizmet verecek şekilde Türkiye'nin hatta Avrupa'nın en iyi pisti olacak şekilde planlıyoruz. Önemli bir mesafe kat edildi. Bu merkezde üç ayrı pistimiz var. Birisi enduro yarışları, diğer pistimiz motokros yarışları için. Ayrıca bir de 400 metrelik eğitim pistimiz var. İnşallah hava şartları olumlu olursa burada Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından 7-12 yaş grubundaki 150 çocuğumuza eğitim verilecek. Onlara bu sporu sevdirecek bir çalışma olacak."

İnceleme sırasında milli motosikletçi Şakir Şenkalaycı da gösteri turu attı.

Senin için hazırladığımız haberler