Kayra Sayit'in başarısı Ordu'da sevinçle karşılandı

02.07.2018 - 20:10 | Son Güncellenme: 02.07.2018 - 20:10

İspanya'nın Tarragona kentinde düzenlenen 18. Akdeniz Oyunları'nda, judoda kadınlar artı 78 kiloda tatamiye çıkarak altın madalya kazanan Kayra Sayit, Orduluları sevince boğdu.

Ordu Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Recep Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli judocu Kayra Sayit'i geçen mart ayında transfer ettiklerini anımsattı.

Ordu Büyükşehir Belediyespor Kulübü olarak önemli işlere imza atmak istediklerini dile getiren Kara, "Bunun için de kulübümüze ses getirecek vitrin sporcularımızı kazandırdık. Bu sporcularımızın başında ise Kayra Sayit geliyordu. Kayra, dünyada en önemli spor organizasyonlarının içerisinde dördüncü sırada yer alan Akdeniz Oyunları'nda altın madalya kazanarak hepimizi gururlandırdı." dedi.

Kara, Kayra'nın çok çalışarak emeğinin karşılığını aldığını vurgulayarak, "Biz sporcumuza bundan sonraki şampiyonalarda da güveniyoruz. Hedefimiz 2020 Olimpiyatları'na Ordu'da en az 3 sporcu göndermek. Bunların başında da Kayra geliyor. Kayra inşallah 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya kazanarak bizleri sevince boğacaktır. Buna olan inancımız tamdır." diye konuştu.

Kulübün bu seviyelere gelmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın büyük emeklerini olduğunu belirten Kara, bundan sonra da Ordu Büyükşehir Belediyespor Kulübünün amatör ve olimpik branşlarda adını sıkça duyurmaya devam edeceğine inandığını söyledi.

Recep Kara, Kayra Sayit gibi değerli bir sporcuya sahip oldukları için mutlu olduklarını, sporcularına her anlamda sahip çıkacaklarını sözlerine ekledi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise yazılı açıklamasında, Kayra Sayit'in Akdeniz Oyunları'ndaki başarısının göğüslerini kabarttığını ifade etti.

Milli sporcunun Ordu ve Türkiye'nin gururu olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Kayra kardeşimizin şampiyonalarda hem ülkemiz hem de ilimiz açısından gurur kaynağı oluşturabilecek sembol isimlerden biri olduğuna inancımız tamdı. Sporcumuzun elde ettiği bu başarı kendisine sonuna kadar güvenmekte haklı olduğumuzu gösterdi. Büyükşehir olarak hedefimiz olimpiyatlarda, dünya ve Avrupa şampiyonluklarında ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Bu amaçla kurduğumuz Ordu Büyükşehir Belediyespor Kulübü bünyesinde 700 lisanslı sporcumuz var. İnşallah ilimizi ve ülkemizi temsil edecek sporcuları Türk sporuna kazandıracağız."

Senin için hazırladığımız haberler