Kayseri'de tarihi maç! Galatasaray'a karşı lig tarihinde bir ilk

22.09.2021 - 21:20 | Son Güncellenme: 22.09.2021 - 22:27

Süper Lig haberleri... 1973-74 sezonundan bu yana evinde Galatasaray'ı yenemeyen Kayserispor, lig tarihinde ilk kez rakibine 3 gol birden attı. İşte detaylar....

Kayseri'de tarihi maç! Galatasaray'a karşı lig tarihinde bir ilk

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig'deki Kayserispor-Galatasaray randevusu ev sahibi ekip adına tarihi bir maça sahne oldu. Kayserispor, güçlü rakibine karşı süregelen şanssızlığını bu karşılaşmada kırmayı başardı.  

Kayserispor'dan Galatasaray'a ilk kez 3 gol

Mame Thiam'ın biri penaltıdan 2 golü ve Emrah Başsan'ın şık vuruşuyla 3-0'lık üstünlüğü yakalayan Hikmet Karaman'ın öğrencileri, Galatasaray'ı adeta şoka uğrattı. 1973-74 sezonundan bu yana evinde Galatasaray'ı yenemeyen Kayserispor, lig tarihinde ilk kez rakibine 3 gol birden attı.

Karaman, Ankaragücü'yle Galatasaray'ı yenmişti

Takımı ile önemli bir performansa imza atan Hikmet Karaman geçen sezon da Galatasaray'a ağır bir dare indirmişti. Deneyimli teknik adamın çalıştırdığı Ankaragücü, Süper Lig'in 2. yarısında Galatasaray'ı 2-1 yenmiş ve güçlü rakibinin belki de şampiyonluğu kaybetmesine yol açan büyük düşüşü başlatmıştı. 

5 maçta 10 puan kazandırdı

Geçen sezon tüm çabasına rağmen Ankaragücü'nü ligde tutamayan Hikmet Karaman bu sezon Kayserispor'da başarılı bir grafik sergiliyor. Sarı-kırmızılı takıma ilk hafta yolların ayrıldığı Yalçın Koşukavak'ın yerine gelen Karaman, Galatasaray maçıyla beraber 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi almıştı. 

Bu arada Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Süper Lig kariyerinde Galatasaray karşısında aldığı en farklı galibiyeti tekrarladı.

* Kayserispor 3-0 Galatasaray (Eylül 2021)
* Ankaragücü 3-0 Galatasaray (Ekim 2009)

Senin için hazırladığımız haberler