Kayserispor Kalecisi Bilal Beyazıt Kimdir? Fenerbahçe ve Galatasaray Performansı

Akın Ungan
12.02.2022 - 21:11 | Son Güncellenme: 13.02.2022 - 08:08

1-1 biten Kayserispor-Galatasaray maçına kaleci Bilal Beyazıt damga vurdu. Bilal, Fenerbahçe maçında da iyi performans göstermişti. Bilal Beyazıt kimdir?

Kayserispor Kalecisi Bilal Beyazıt Kimdir? Fenerbahçe ve Galatasaray Performansı

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray ile Kayserispor karşı karşıya geldi. Zorlu mücadele 1-1 beraberlik ile sona ererken, Kayserispor'un 3. kalecisi maça damga vurdu.

"Fazla şans gelmiyor"

Kayserispor kalecisi Bilal Beyazıt, Galatasaray'ın etkili ataklarını, yaptığı kritik kurtarışlar ile savuşturdu. Bilal, "Hocamıza teşekkür etmek istiyorum. Performansım hakkında kaleci olarak çok fazla şans gelmiyor. İyi bir kalecimiz var. Bir şans gelince hazır olmanız lazım. Bugün gösterdiğimi düşünüyorum. Bu bir başlangıç, inşallah devamı gelir. Lung 5 yıldır burada. Bana her zaman anlatıyor. Tesis dışında da çok iyi bir arkadaş. Ondan Allah razı olsun." dedi.

Önce Fenerbahçe sonra Galatasaray

Lung'un sakatlığı ile kalede şans bulan Bilal Beyazıt, Önce Fenerbahçe maçında dikkat çekti. Yaptığı kritik kurtarışlar ile Sarı-Lacivertliler'i kupanın dışına iten Bilal, bu maçın ardından Galatasaray karşısında lig mücadelesine çıktı. Kalesinde güven veren genç file bekçisi, kalesinde 1 gol görürken, Sarı-Kırmızılılar'dan gelen şutları çıkarmayı başardı.

Bilal Beyazıt kimdir?

Silviu Lung ve Cenk Gönen'in ardından Kayserispor'un 3. kalecisi durumunda bulunan Bilal Beyazıt, futbola Hollanda'nın Zeeburgia Altyapısı'nda başladı. Ajax, AZ ve Vitesse Altyapısı'nda da yetişen genç kaleci, Vitesse'nin alt yaş kategorilerinde dikkat çekti. A takıma kadar yükselmeyi başaran 22 yaşındaki futbolcu, 2021 yazında Kayserispor ile anlaşma sağladı.

Bu sezonki performansı

Bu sezon Kayserispor kalesinde 3 maçta görev yapan Bilal Beyazıt, Türkiye Kupası'nda Iğdır ve Fenerbahçe'ye karşı, Süper Lig'de ise Galatasaray'a karşı başarılı performans gösterdi. Bilal, Kayserispor kalesinde 3 maçta sadece 1 gol gördü. 2 maçta ise kalesini gole kapatmayı başardı. Kayserispor, Bilal'in kalede olduğu maçlarda Iğdır'ı 4-0, Fenerbahçe'yi de 1-0 geçerken, Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler