Fenerbahçe, Deplasmanda Kayserispor İle Karşılaşıyor! İşte 11'ler

İsa Kethüda
04.03.2023 - 08:28 | Son Güncellenme: 04.03.2023 - 18:54

Süper Lig'in 24. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, deplasmanda Yukatal Kayserispor ile karşı karşıya geliyor. İşte Kayserispor-Fenerbahçe maçının 11'leri.

Fenerbahçe, Deplasmanda Kayserispor İle Karşılaşıyor! İşte 11'ler

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe, Süper Lig’in 24. haftasında bu akşam saat 19.00’da deplasmanda Kayserispor ile oynayacak. Sarı-lacivertliler, bu müsabaka öncesi 15 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile topladığı 48 puanla 2. sırada zirve takibini sürdürüyor. Kayserispor ise 11 galibiyet, 2 beraberlik ve 9 mağlubiyet ile aldığı 35 puanla 7. sırada bulunuyor.

Ligde 44. randevu

Kayserispor ile Fenerbahçe ligde 44. kez mücadele edecek. Geride kalan 43 maçta sarı-lacivertliler 26 galibiyet elde ederken, 8 kez de sarı-kırmızılılar hanesine 3 puan yazdırdı. 9 müsabaka ise beraberlikle noktalandı. Bu sezon ligin ilk yarısında Kadıköy’de oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe, Pedro ve King’in golleriyle 2-0’lık skorla kazanmıştı.

Türkiye Kupası’nda da rakipler

İki takım bu sezon Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final turunda da eşleşti. Hafta içi İstanbul’da oynanması planlanan ancak daha sonra TFF tarafından deprem nedeniyle ertelenen müsabaka, ileri bir tarihte yapılacak. Fenerbahçe, rakibiyle bugüne kadar kupada 13 kez karşılaşırken, 6 kez tur atlamayı başardı ve 1 kez de grup aşamasında iki takım birlikte bir üst tura yükseldi. Geçen sezon Kadıköy’de oynanan son 16 turu maçında ise Kayseri ekibi tur atlayan taraf olmuştu.

İlgini Çekebilir
Fırtına'da tek hedef 3 puan! İşte muhtemel 11'ler...
Habere Git

8 futbolcu sınırda

Fenerbahçe’de 8 futbolcu sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Sarı-lacivertlilerde Ferdi Kadıoğlu, Serdar Aziz, Mert Hakan Yandaş, Gustavo Henrique, Attila Szalai, Emre Mor, Miha Zajc ve Willian Arao ceza sınırında bulunan isimler. Bu futbolcular kart görmeleri durumunda 26. haftada deplasmanda oynanacak Alanyaspor karşısında cezalı duruma düşecek. Fenerbahçe, önümüzdeki haftayı maç yapmadan geçecek.

Deplasman karnesi

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’de bu sezon dış sahada 10 karşılaşmaya çıktı. Bu mücadelelerde 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi alan Kanarya, 20 puan topladı. Rakip filelere 21 gol atan sarı-lacivertliler kalesinde 9 gol gördü.

Atilla Karaoğlan düdük çalacak

Kayserispor ile Fenerbahçe arasında oynanacak mücadeleyi Atilla Karaoğlan yönetecek. Karaoğlan’ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Mert Güzenge olacak.

İlgini Çekebilir
Ümit Özdağ: "Fenerbahçe maçına gidip "İstifa" diye bağıracağım"
Habere Git

Fenerbahçe'nin eksikleri

Fenerbahçe'de sakatlığını atlatan Joao Pedro kamp kadrosunda yer aldı. Gustavo Henrique, Mert Hakan Yandaş, Michy Batshuayi, Luan Peres ve Nazım Sangare ise kadroda bulunmuyor.

Maçlar şifresiz

19.00'da başlayacak karşılaşma beIN SPORTS HD 1 ve TOD TV ekranlarından yayınlanacak. Depremzedelere destek amaçlı iki hafta boyunca lig maçları ücretsiz yayınlanacak.

Kayserispor - Fenerbahçe maçına misafir takım taraftarı alınmayacak

Kayserispor - Fenerbahçe maçına misafir takım taraftarının alınması ile ilgili olarak Kayseri 2. Bölge İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararını bozdu. Karara göre, müsabakaya Fenerbahçe taraftarı alınmayacak.

Sarı-lacivertliler dün Kayseri 2. İdare Mahkemesi nezdinde 1 Mart 2023 tarihinde yürütmeyi durdurma talepli iptal davası açtığını duyurmuştu.

İlgini Çekebilir
Mükemmel zafer! Fener zirve takibine devam
Habere Git

Jesus'un cezası bitti

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, 1 maçlık men cezasının ardından Kayserispor karşılaşmasıyla takımının başındaki yeri alacak.

Konyaspor ile oynanan erteleme maçında PFDK tarafından verilen ceza sebebiyle görev alamayan Jesus’un yerine yardımcısı Joao de Deus sahada yer almıştı.

Arda Güler ilk 11'de!

  • Kayserispor: Bilal Bayezit, Gökhan Sazdağı, Kolovetsios, Arif Kocaman, Carole, Campanharo, Karimi, Kemen, Cardoso, Mane, Thiam

  • Fenerbahçe: Altay, Lincoln, Szalai, Samet, Ferdi, Arao, Crespo, Rossi, Arda, Valencia, King.

 

Fenerbahçe'nin genç yeteneği Arda Güler, Kayserispor karşısında ilk 11'de yer aldı. 18 yaşındaki futbolcu, bu sezon sadece 5-1 kazanılan Kasımpaşa maçında ilk 11 başlamış ve 71 dakika sahada kalmıştı. Arda bu sezon toplam 18 resmi müsabakada görev alırken 3 gol, 2 asist kaydetti.

VAR hakemi belli oldu

Kayserispor - Fenerbahçe karşılaşmasının VAR hakemi belli oldu.

  • VAR: Mete Kalkavan
  • AVAR: Alper Çetin
  • AVAR: Süleyman Özay
Senin için hazırladığımız haberler