Kayserispor'da gol yeme sıkıntısı!

22.09.2016 - 11:38 | Son Güncellenme: 22.09.2016 - 11:38

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, ligde geride kalan 4 haftada kalesinde 9 gol görerek, Kasımpaşa'nın ardından en fazla gol yiyen 2. takım oldu.

Teknik direktör Hakan Kutlu yönetiminde 19 oyuncuyla yollarını ayırıp, kadrosunu 17 transferle güçlendirerek sezona önemli bir revizyonla başlayan sarı-kırmızılı takımda geride kalan haftalarda özellikle defans hattında sıkıntılar yaşandı.

Hücumda Umut Bulut, Prejuce Nakoulma, Welliton Soares Morais ve Deniz Türüç gibi oyuncularla dikkati üzerine çeken ve rakip fileleri 5 kez sarsan Kayseri temsilcisinin ilk 4 haftadaki savunma performansı ise camiaya umut vermedi.

Lige sahasında 2-0'lık Akhisar Belediyespor mağlubiyetiyle başlayan sarı-kırmızılılar, ikinci hafta deplasmanda iki kez öne geçtiği maçta Fenerbahçe ile 3-3 berabere kalarak galibiyeti kaçıran taraf oldu. Ligin üçüncü haftasında sahasında Galatasaray ile 1-1 berabere kalan Kayserispor, 4. haftada deplasmanda Bursaspor'a 3-1 yenildi.

Ligin ilk 4 haftasında 9 gol yiyen Kayseri temsilcisi, kalesinde 11 gol gören Kasımpaşa'nın ardından kalesinde en fazla gol gören ekip olarak dikkati çekti.

Kayserispor, gollerin 6'sını deplasman, 3'ünü iç saha maçlarında kalesinde gördü.

Sarı-kırmızılılar, geçen sezonun ilk 4 haftasında kalesinde 4 gol görmüş, 4 kez de gol sevinci yaşamıştı.

- Defansta 6 farklı oyuncuya görev

Kayserispor'da ilk 4 haftalık bölümde teknik direktör Hakan Kutlu defans hattında 6 farklı futbolcuya görev verdi.

Sarı-kırmızılı ekipte bu dönemde Anıl Karaer, Levent Gülen, Kana Bıyık, Ufuk Budak, Larrys Mabiala ve Erkam Reşmen forma giydi. 

Kayseri temsilcisinde ligin 3. haftasındaki Galatasaray maçının 28. dakikasında kaleci Ali Ahamada'nın sakatlanmasının ardından Muammer Yıldırım, görev almaya başladı.

- Pehlivan: "Çok kolay gol yiyoruz"

Kayserispor 2. Başkanı Rıfat Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımın iyi mücadele ortaya koyduğunu ancak basit goller yediklerini söyledi.

Defanstaki sıkıntıların giderildiğinde daha iyi sonuçlar alacaklarına inandığını aktaran Pehlivan, şunları kaydetti: 

"Maalesef, çok kolay gol yiyoruz. Takımın hücum yönü daha iyi ama defansif yönde gelişim göstermemiz lazım. Ligde 4 maçta 9 gol yedik, bu kadar gol yemek Kayserispor'un alışık olduğu durum değil. İnşallah, bu eksiklerimizi gidererek daha iyi takım olacağız. Teknik heyet ve takımımıza güvenimiz tam. İlerleyen haftalarda daha iyi sonuçlar alarak taraftarımızın yüzünü güldüreceğimizi düşünüyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler