Kazakistan'da buz patenci saldırıda hayatını kaybetti

19.07.2018 - 19:38 | Son Güncellenme: 19.07.2018 - 22:38

25 yaşındaki Kazak milli buz patenci Denis Ten, ülkesinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Almatı kentinde kimliği belirsiz kişiler tarafından bıçaklanarak yaralanan ve hastaneye kaldırılan Ten, doktorların tüm çabalarına rağmen yaşamını yitirdi.

Almatı Merkez Klinik Hastane'sinin başhekimi Yerjan Kuttıkojin yaptığı açıklamada, çok kan kaybeden sporcunun tüm çabalara rağmen kurtarılamadığını söyledi. 

Kazakistan Kültür ve Spor Bakanı Arıstanbek Muhamediulı ise sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, Denis Ten’in Kazak sporunun efsanesi, ülkenin gururu olduğunu vurgulayarak, "Doktorların çabalarına rağmen, sporcu 25 yaşındaki milli sporcumuz Denis Ten hayatını kaybetti. Bu çok korkunç ve adaletsizce." ifadelerini kullandı.

Polis, saldırganları yakalama çalışmalarını başlattı. 

Diğer yandan Almatı sakinleri, sporcuya saldırının düzenlendiği yere çiçekler koydu, Astana'da ise insanlar, sporcuyu anmak için Esil nehrinin kıyısında toplandı.

2013 Artistik Buz Pateni Dünya Şampiyonası'nda gümüş, 2014 Kış Olimpiyatları ve 2015 Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Denis Ten, 2015'te Dört Kıta Artistik Patinaj Şampiyonası ile 7. Asya Oyunları'nda şampiyon olmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler