''Kazansak Türk futbolu kurtulmayacaktı''

29.03.2015 - 00:11 | Son Güncellenme: 29.03.2015 - 00:43

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Hollanda maçının ardından düşüncelerini dile getirdi..

Fatih Terim'in yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalardan Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:
 "Son saniyede galibiyetin kaçışı belirleyici oldu. Kazansak Türk futbolu kurtulmayacaktı, kaybetsek de Türk futbolu batmayacaktı. Türk futbolcusunun fiziksel durumunu, Hollandalı oyuncuların fiziksel durumu ve konumuna göre taktik düzenleme yaptık. Bu taktik düzenlemede çok da doğru şeyler yaptık. Bu da başka bir tarz, böyle oynamak zorudanydık. Talihsizliğimiz beklenmedik anlarda iki futbolcumuzun bizi oyuncu değişikliğine mecbur ermesi. Kafamızda başka değişiklikler vardı. Zorunlu değişiklikler olmasa, Huntelaar'ın kafasına çarpıp kötü gol yemeyecektik. Oyuncularımızı kutlayalım. Sonuç itibari ile dünya 3'sü ile oynuyorsunuz. En acı olan hafta içi dayak yiyorsunuz, oyuncularınız yıpranıyor, bizler yıpranıyor. Çocukların hakları artık 3 puan. Çok önemli savaş oldu.

Anlatacak çok şey var. Son 20 dakikada Hollanda'yı hayatımda ilk defa doldur boşalt oynarken görüyorum. Bana ilk mesaj Mourinho'dan geldi. Çok güzel oynadınız diye. Herkesten takdir geliyor. 19 puan yapar mıyız diye konuştuk aramızda. Bizi buralarda tutacak birçok sorunu beraberce aşmalıyız. Galibiyetler mana kazanabilir, geldiğimiz noktalar mana kazanabilir. Kaybetsek de Türk futbolu batmayacaktı. Kazansak da kurtulmuyacaktı. Seyircilerimiz hiç alışık olmadığımız şekilde 1 dakika susmadan destek verdiler. Avrupa'da oynanan oyun ve alınan galibiyetler onları için daha da önemli ancak büyük bir fırsat teptik.

Eleştiri olmalıdır ama nereden baktığınıza bağlı. Teknik adamlara artık itibar etsinler. Sonuçtan sonra konuşmak kolay. Beni beğenmek istemiyorsanız kravatımdan ceketime kadar beğenmezsiniz. Beğenirseniz her şeyimle beğenirsiniz. Umarım herkesi memnun ederiz"

 

Senin için hazırladığımız haberler