Kendisi gibi yetiştirdiği sporcular da rekortmen

11.07.2018 - 14:53 | Son Güncellenme: 11.07.2018 - 14:53

Su altında tek nefeste en uzun mesafe yürüme ile tek nefeste paletle en uzun mesafe yüzmede iki dünya rekoru sahibi olduktan sonra antrenörlüğe başlayan milli sporcu Sertan Aydın, kendisi gibi rekortmen sporcular yetiştiriyor.

Su altında tek nefeste en uzun mesafe yürüme ve tek nefeste paletle en uzun mesafe yüzmede dünya rekoru sahibi milli sporcu Sertan Aydın (42), kurduğu Tekirdağ Okyanus Su Sporları Kulübü ile kendisi gibi rekortmen sporcular yetiştiriyor.

Küçük yaşlarda yüzmeye başlayan ve 24 yaşında milli takıma yükselen Sertan Aydın, 79,93 metrelik derecesiyle su altında tek nefeste en uzun mesafe yürüme ve 200 metre su altında tek nefeste paletle en uzun mesafe yüzme dünya rekorunu kırdı.

Milli takım formasıyla 15 sene mücadele ettikten sonra antrenörlüğe başlayan Sertan Aydın, Tekirdağ Okyanus Su Sporları Kulübünde 3 yıldır yeni şampiyonlar yetiştiriyor.

Yoğun temposuna rağmen tecrübelerini sporculara aktarmaya çalışan Sertan Aydın, Türk sporuna 10 Türkiye şampiyonu ve 8 rekortmen sporcu kazandırdı.

Sertan Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en son Serbest Dalış Salon Dünya Şampiyonası'na 2 milli sporcularının katıldığını ve bu sporcuların gençler Türkiye rekorlarını kırdığını söyledi.

"Şu ana kadar elimde 2 Guinness ve bir dünya rekoru var"

Kendisi gibi rekortmen sporcular yetiştirmekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden Aydın, babasının denize olan merakı sayesinde sualtı sporlarına başladığını ve bir daha sudan kopamadığını belirtti.

Uzun yıllardır milli takımda sualtı sporcusu olarak Türkiye'yi temsil ettiğini aktaran Aydın, "24 yaşında milli formayı giydim. Yaklaşık 18 yıldır milli sporcu olarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ediyorum. Birçok dünya ve Avrupa şampiyonasına katıldım. Şu ana kadar elimde 2 Guinness ve bir dünya rekoru var. İki kez 79,93 metrelik dereceyle su altında tek nefeste en uzun mesafe yürüme ve 200 metre su altında tek nefeste paletle en uzun mesafe yüzme dünya rekorunu kırdım." diye konuştu.

Aydın, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Serbest Dalış Federasyon Kupası yarışlarında Tekirdağ Okyanus Su Sporları Kulübü olarak 10 altın, 6 gümüş ve 10 bronz madalya kazandıklarını, 9 gençler Türkiye rekoru elde ettiklerini hatırlattı.

Yetiştirdiği sporcuların elde ettiği başarılarla gururlandığını dile getiren Aydın, şunları kaydetti:

"Tekirdağ'da 2 yıl önce sualtı sporlarını yaygınlaştırmak için spor kulübümüzü kurduk. Deneyimlerimi, antrenman bilgilerimi çocuklara yansıtarak en iyi şekilde milli sporcu yetiştirme göreviyle çıktığım bu yolda, yaklaşık 1 yıl içerisinde 2 sporcumuz milli takıma seçildi. Bu yıl yapılan serbest dalış yarışmasında 5 sporcumuz, gençlerde 9 Türkiye rekoru kırdı. Madalya alma yolunda ilerlemeye devam ediyoruz. Sualtı sporları, 2024 yılında olimpik bir branş olmaya aday. Amacımız, şimdiden çocuklarımızın altyapısını oluşturarak, yurt dışında, olimpiyatlarda madalya almak."

Aydın, sporcularının performansını üst seviyede tutmak için çalışmalarının sürdüğünü belirterek, Türkiye rekorlarının ardından sporcularının yeni hedefinin dünya rekoru kırmak olduğunu sözlerine ekledi.

Milli sporcu Cemre Arslan ise Sertan Aydın'la tanıştıktan sonra işini daha ciddi yapmaya başladığını ve kısa sürede dereceler kazandığını aktardı.

Cemre Arslan, Serbest Dalış Salon Dünya Şampiyonası'nda farklı kategorilerde gençler Türkiye rekorları kırdığını aktararak, "Sertan hocayla tanıştım ve bu benim için yeni bir başlangıç oldu. Onun sayesinde yıllardır süren yüzme hayatım boşa gitmemiş oldu. İlk milli takım aday kampı açıklanacağı zaman çok heyecanlıydık. Milli takım listesi açıklandıktan sonra Dünya Şampiyonası'na gittik. Oradaki en küçük sporcu bendim. Sahip olduğum rekorları orada yeniden kırdım." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler