Kıbrıs Rum Kesimi'nde kalan Milli oyuncu Alperen Arabacı, ülkeye döndü!

Akın Ungan
25.01.2022 - 19:55 | Son Güncellenme: 25.01.2022 - 20:13

Kıbrıs Rum Kesimi ile oynanan maç öncesinde koronavirüs testi pozitif çıkan Milli hentbolcu Alperen Arabacı, ambulans uçakla İstanbul'a getirildi. İşte detaylar...

Kıbrıs Rum Kesimi'nde kalan Milli oyuncu Alperen Arabacı, ülkeye döndü!

2024 Avrupa Hentbol Şampiyonası birinci ön eleme turu ilk maçında Türkiye'nin 35-28'lik skorla yendiği Güney Kıbrıs maçı öncesi, koronavirüs testi pozitif çıkan Milli hentbolcu Alperen Arabacı, ülkede karantinaya alınarak, izole edilmiş ve KKTC'ye geçişine izin verilmemişti.

Milli oyuncu ülkeye döndü

Alperen Arabacı, Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçak ile Güney Kıbrıs'tan alınarak, Türkiye'ye getirildi. Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) tarafından yapılan açıklamada, 2024 Avrupa Hentbol Şampiyonası 1. eleme turunda Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile deplasmanda oynanan maç öncesi Kovid-19 testi pozitif çıkan ve karantina için kendisine tutulan evde kalan A Milli Takım oyuncusu Alperen Arabacı'nın İstanbul'a döndüğü bildirildi.

THF açıkladı

Açıklamada, "Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla bugün İstanbul'a dönüş yapan ve sağlık durumu iyi olan Alperen Arabacı'ya acil şifalar dileriz. Oyuncumuzun Türkiye'ye dönüşü için büyük çaba gösteren Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı başta olmak üzere tüm yetkililerimize şükranlarımız sunar, Alperen Arabacı'ya karantina sürecinde desteğini hiç esirgemeyen kardeş ülke KKTC Hentbol Federasyonu ile Dışişleri Bakanlığına teşekkür ederiz." ifadeleri kullanıldı.

Alperen Arabacı konuştu

Koronavirüse yakalanarak Güney Kıbrıs'ta karantinaya alınan, Alperen Arabacı, Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağı ile ülkeye getirilmeden önce, bir video yayınlayarak mesajlarını iletmişti.

"Oynayamadığım için üzgünüm"

Milli hentbolcu, "Merhabalar herkese. Ben Alperen Arabacı, A Milli Hentbol Takımı sporcusuyum. Milli maç için geldiğimiz Güney Kıbrıs'ta koronavirüs testimin pozitif çıkması sonucu karantinaya alındım. Milli maçta oynayamadığım için üzgünüm. Fakat takımımızın galip gelerek üst tura çıkmış olması, beni oldukça mutlu etti. Takımımı buradan bir kez daha tebrik ediyorum." diyerek sözlerine başladı.

"Kuzey tarafından yetkililer ile sürekli iletişim halindeyiz"

Alperen Arabacı, "Şu anda Federasyonumuz'un bana ayarlamış olduğu bir evde kalıyorum ve her türlü ihtiyacım karşılanıyor. Sağlık açısından bir problemim yok. Kendimi oldukça iyi ve zinde hissediyorum. Kuzey tarafından da yetkililer ile sürekli iletişim halindeyiz. Her türlü ihtiyacımın karşılanması için çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

"Türk halkıyla gurur duyuyorum"

Arabacı, "Türkiye'ye dönebilmem için de çabalayan Federasyonumuz'a, Dış İşleri Bakanlığımız'a, Spor Bakanlığımız'a, Sağlık Bakanlığımız yetkililerine buradan teşekkür ediyorlerimi borç bilirim. Aynı zamanda destek mesajlarını esirgemeyen Türk halkıyla gurur duyuyorum. Karantina sürecimin en kısa sürede tamamlanıp, ülkeme dönmek istediğimi herkese buradan iletiyorum. En kısa zamanda görüşmek üzere sağlıcakla kalın, hoşça kalın." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler