Kim bu virüsler Nihat Bey?

08.05.2020 - 12:27 | Son Güncellenme: 08.05.2020 - 12:34

Kim bu virüsler Nihat Bey?

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Çarşımba günü bir basın toplantısı yaptı. Ben de katıldım. Ancak toplantımız videokonferans ile yapıldı.

Nihat Bey, toplantıya TFF'ni Riva'daki tesislerinden katıldı. 3 gün önce 71. yaşından gün alan Özdemir, 65 yaş üstü olsa da sanırım özel izinle sokağa çıkabiliyor.

ERDAL CÖMERT-ANALİZ

Malum, koronavirüs Covid-19, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilmiş durumda. Gözün görmediği bu virüs, dünyaya adeta kan kusturuyor. Milyonlarca insanı evlerine hapsetti. Sahip olunan malın mülkün bir kıymeti harbiyesinin olmadığını da idrak etmiş olduk. İnsanlık, modernitenin tam ortasında bir anda ilkel dönemin temel yaşam koşullarına döndü: Yeme, içme ve barınma...

Adeta bir 'Survivor' hayatı yaşayan bizler, ironik şekilde akşamları Acun Ilıcalı'nın TV şovu 'Survivor'u izliyoruz. Oysa kendimizi izlesek yeter!

Ve yeri gelmişken, bu sürecin en büyük kazananı da Acun Ilıcalı oldu. Adaya hapsolması ona yaradı. Zira şu an TV'lerde 'taptaze' içerik sunan ve böylece reklam gelirini artıran tek kanal!

İnsan değil birer rakam!

Tüm ülkelerde ölümler, sanki insan değilmiş de birer 'rakam'mış gibi her gün açıklanıyor. İlk gün '1' ölüye ağlarken, şimdi çift hanelerde 3-5 gerileme olunca seviniyoruz!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı görüşme sonrası pandemi sürecinin devam ettiğini açıklamasına rağmen sayın Nihat Özdemir, her şeyin normale döneceği öngörüsüyle, futbolun kaldığı yerden devam edeceğini açıkladı. 12 Haziran'da Süper Lig'den amatöre kadar, herkes top başı yapacak!

Bakanlığa rağmen alınan karar

Özdemir'in açıklamasından benim anladığım şu: "Bizim açımızdan bir sorun yok. Herkes benim gibi işinin başına dönsün, maçlar oynansın ve paralar gelsin. Yoksa beINsports para vermiyor. Ha virüsü kapan, entübe veya yoğun bakımlık bir hadise yaşanırsa, vaziyete yeniden bakarız."

Ama önemli bir nokta var ki, onu pas geçti. Kötü bir durumda sorumluluk kimin olacak?

Özdemir, sorumluluğu üstlenmek yerine, Sağlık Bakanı'nı ve Bilim Kurulu'nu da bu karara ortak yaptı. Ama onlara rağmen! Sanki bu iki yapı "Siz oynayın, bir şey olmaz" demişçesine.

Kim bu 'üst akıl'?

Tabii bu doğru değil ancak oluşturulmak istenen algı bu yönde. Bu toplantıdan bir kaç saat önce Bilim Kurulu'nun  mürekkep yalamış koca koca profesörleri, "Bu çok riskli bir karar olur ve çok ağır sonuçlar doğurabilir" diye açıklama yapmıştı.

Ve toplantıdan bir kaç saat sonra da bizzat Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Kendi kararları, biz bu riskli karara müdahil değiliz" dedi. E o zaman Nihat Bey'e bu kararı aldıran 'üst akıl' kimdi?

"Biz istiyoruz oynayacaksınız kardeşim. Hocalar siz de taktik vereceksiniz, futbolcular paranızı hak edin; rovöşatayla gol atın bakayım! Ey hakemler, bakın size de düdük vermem! Temsilci sen işine bak. Herkes kendi sahasında oynayacak, seyahat olacak, maçlar şifreli olacak, kupayı bizzat ben 'zoom programı' üzerinden sanal olarak vereceğim" diyen kim? İnsanları adeta 'köle gören' Özdemir'in açıklamasının özeti bu.

Finaldeki çarpıcı ifade

Tüm bunların yanı sıra Nihat Özdemir'in açıklamasında özel bir vurgu vardı. Hayır, 'şimdilik' ve 'danışarak' değil.

'Hiçbir virüs' kelimesi. Toplantı öncesi yaptığı açıklamasını şu cümleyle bitirdi: "Hiçbir virüse meydanı bırakmayacağımızı belirterek hepinize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum."

Bizim mücadele ettiğimiz şu an tek virüs var, o da koronavirüs. Ama Özdemir 'hiçbir virüs' diyerek, başka virüslerin olduğunu da ima ediyor. Nihat Özdemir'in göndermede bulunduğu diğer virüsler kim veya kimler?

 
Senin için hazırladığımız haberler