Kim şampiyon olur?

14.04.2016 - 15:02 | Son Güncellenme: 14.04.2016 - 16:12

Arena'daki Galatasaray-Fenerbahçe derbisi futbol anlamında sizi doyurdu mu bilemem ama ben çok fazla keyif almadım. Galatasaray, maça çok tutuk başladı. Takım savunması konusunda inanılmaz kötü görünen sarı-kırmızılılar, ezeli rakibine henüz maçın başında basit gol fırsatları verdi. İki yıldız isim (Van Persie ve Nani) beceriksizlikleri sebebiyle takımını baltaladı. O pozisyonlar golle sonuçlansaydı herkes şu an farklı şeyler konuşuyor olurdu. Bu maçta ofansif beceriksizlik Fenerbahçe'yi yaktı!

Riekerink yönetimindeki Galatasaray'ın tek bir hedefi var. O hedef de Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanabilmek. Şu kötü görüntüyle kazanabilirler mi, tam anlamıyla soru işareti. Dün akşam ev sahibi ekip, ofansta da üretken değildi. Tükenmişlik sendromuna giren Galatasaray'ın bu derbide 1 puan alması en iyi sonuçtur. Fenerbahçe ise bu sezon iki maçta da Galatasaray'ı yenemedi. Pereira ve öğrencileri, Beşiktaş'ın önünü açtı ve şampiyonluk yolunda büyük yara aldı. Oturup kendilerini sorgulasınlar.

Ayrıca maçta Fernando Muslera'nın ön plana çıkması da dikkat çekiciydi. Her zaman söylerim. Eğer kaleciniz çok başarılı görünüyorsa, ön plana çıkıyorsa vay takımın haline... Muslera, takımına katkı yapmaya devam ediyor. Ancak ; futbolun bir takım oyunu olduğu unutulmamalı. Galatasaray için bu sezon, "yitik bir sezon" olmuştur.

Caner Erkin büyük yanlış yaptı...

Fenerbahçe, Caner Erkin adına bir şanstır. Fenerbahçe'de oynamasının avantajlarını da Caner kardeşimiz bu zamana kadar kullanmıştır. Lâkin ne Caner, ne de bir başka isim Fenerbahçe'nin üstünde değildir. Olamaz. Eğer basına yansıyan sözler tamamen doğruysa Caner büyük yanlış yaptı. Nereye transfer olacak olursa olsun, böyle bir yaklaşım Caner'e yakışmadı. Bu saatten sonra Caner Erkin eğer affedilirse, zaten Pereira tükürdüğünü yalamış olur. Ayrıca bu durum yönetim için de geçerli!

Hakem Mete Kalkavan'a da bir parantez açmak gerek. İlk yarıda Lukas Podolski'nin attığı golde ofsayt yoktu. Ayrıca, Alman yıldıza kart çıkarmayı da ihmal etti. Maç içinde çok basit faulleri tespit etmeyi başaramadı. Yardımcıları da kendisine yardımcı olmadı. MHK'nin kış seminerinde hakemlere üstüne basa basa anlattığı basit fauller var ya... Onlardan bahsediyorum. Mete Kalkavan bence derbide vasat bir performans ortaya koydu. Geçer not alamadı.

Avantaj artık Beşiktaş'ın elinde...

Şimdi akıllarda, "Bundan sonra ne olacak?" sorusu var. Fenerbahçe'nin TT Arena'dan 1 puanla dönmesi Beşiktaş'ın iştahını kabarttı. Siyah-beyazlılar, kalan maçlara iyi konsantre olmalı. Bu saatten sonra şampiyonluğu kaptırırlarsa çok ciddi ve sert eleştirilere maruz kalabilirler. İyi bir sinerji oluşturmaları halinde Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışında büyük avantajı var.

Bu konuda sadece futbolculara ve şampiyonluk tatmamış Şenol Güneş'e iş düşmüyor. Tüm camiaya görev düşüyor. Beşiktaş, kendi göbeğini kendi kesecek. Şimdiden Beşiktaş'ı şampiyon ilan etmek ise doğru olmaz. Ayrıca ; ligde sadece 6 haftalık bir periyot kaldı. Rakiplerinden iyi oynuyorlar ama son haftalarda oynanan iyi oyunu 10 yıl sonra kimse hatırlamayacak. Skora odaklı bir futbol oynayacaklardır. Stadın açıldığı sezonda alacakları şampiyonluğu kimse unutmaz. Fizik ve kondisyon anlamında ise özellikle son haftalarda nasıl bir görüntü çizeceklerini çok merak ediyorum. Bekleyip, göreceğiz.

Bana ulaşabilirsiniz
https://twitter.com/ekaralinc

 

Senin için hazırladığımız haberler