Erden Timur'un paylaştığı bilgilere dair TFF'de köstebek iddiası

Orhan Gülek
20.10.2023 - 10:45 | Son Güncellenme: 20.10.2023 - 12:11

Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur'un Lale Orta ve Ali Koç'a dair savları tartışma yaratırken ortaya TFF'de köstebek iddiası da atıldı. İşte detaylar.

Erden Timur'un paylaştığı bilgilere dair TFF'de köstebek iddiası

Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur'un açıklamalarının yankıları sürüyor. Timur'un eski Merkez Hakem Kurul (MHK) Başkanı Lale Orta'nın Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a VAR odasından görüntü çekip attığına dair iddia büyük yankı uyandırdı. Koç ve Orta bunu yalanladı.

Gazeteci Ömer Faruk Ünal, Türkiye Futbol Federasyonu'nunda (TFF) bir köstebek olup olmadığını sorup ilginç bir bilgi paylaştı.

"Köstebek o eski danışman mı?"

Ünal, bugünkü köşe yazısında "TFF’den bu kadar kriminal bilgi nasıl alınıyor? Ya da alınmış?" sorusunu sorup şunları yazdı: "Ses tonunu dahi bilmediğimiz, ancak her toplantıda olan bir eski 'danışman' vardı. Uzaklaştırılmıştı, o olmasın! Sayın Ali Koç işaret etmişti" dedi.

"Riva'da meşhur salı toplantısı"

TFF Genel Merkezi'nin bulunduğu haftada bir gün yapılan bir toplantıya da dikkat çeken Ünal, "Riva’da salı toplantılarının meşhurmuş! Geçen sezon Riva’da her salı TFF Başkanı’nın odasında toplantı yapılıyor. Katılanlar; 1) Başkan, 2) Yusuf Günay, 3) Müslüm Özmen, 4) Eski Danışman, 5) Dönemin MHK Başkanı Lale Orta" dedi.

İlgini Çekebilir
Ali Koç'tan Erden Timur'a: Yalan ve iftira
Habere Git

"Orta'ya Timur ile görüş teklifi"

Ünal, bu toplantılarda Lale Orta'ya iki kişiyle görüşmesinin istendiğini öne sürdü:

  • "Toplantıların birinde Yusuf Günay ve Müslüm Özmen; Lale Orta’yı Erden Timur ile görüştürmek isterler. Lale Orta, bunu kabul etmez.
  • Bir başka gün Ali Koç, Lale Orta ile görüşmek ister. TFF yöneticileri de istemesine rağmen Lale Orta yine kabul etmez."

"Toplantılar aslında birer tuzak"

Ünal, aslında bu toplantıların birer tuzak olduğunu da iddia ederek, yazısını şöyle bitirdi: "MHK Başkanları, “İstihbarat başkanları” gibi yaşamalı. Toplantı, görüşme, hepsi tuzaktır. Muhatabı sadece TFF Başkanı olmalıdır. Nokta."

Senin için hazırladığımız haberler