Kimmich'in aşı inadı pahalıya mal oldu!

09.12.2021 - 19:55 | Son Güncellenme: 10.12.2021 - 11:26

Aşı olmayı reddeden Bayern Münih'in milli futbolcusu Joshua Kimmich koronaya yakalanmıştı. Alman futbolcu şimdi de akciğer iltihabı yüzünden sahalardan uzak kalacak.

Kimmich'in aşı inadı pahalıya mal oldu!

AJANSSPOR-HABER

Yoluna hem Bundesliga'da hem de Şampiyonlar Ligi'nde doludizgin devam eden Bayern Münih'e kötü haber geldi. Takımın önemli isimlerinden Joshua Kimmich, akciğerlerinde yaşadığı sorun nedeniyle ocak ayına kadar forma giyemeyecek.

Kimmich aşı olmadı 

Alman milli futbolcu, bugüne kadar Covid aşısı olmayı reddetmişti. 26 yaşındaki futbolcu, aşı karşıtı olmadığını vurgularken,  "Her ne sebeple olursa olsun endişeleri olan insanlar var. Ve buna da saygı duyulmalı, özellikle tedbirlere uyuyorsa. Şu anda birkaç endişem var. Ancak gelecekte aşı olmam oldukça olası." şeklinde açıklama yapmıştı. İki hafta önce koronavirüse yakalanmasının ardından karantinaya giren Kimmich, sağlık sorunları yaşamaya devam ediyor.

Akciğerinde iltihap var

Bayern Münih'ten yapılan açıklamada, akciğerlerinde iltihap tespit edilen ve sağlık problemi yaşayan 26 yaşındaki oyuncunun yeni yıla kadar sahalardan uzak kalmaya devam edeceği belirtildi.

Rahatsızlığı antrenmanlarını etkiliyor

Sağlığı hakkında değerlendirmelerde bulunan Alman oyuncu ise, "Karantina sürecim yeni bitti. İyi olduğumu düşünüyorum ama akciğerlerimdeki hafif sızıntılar nedeniyle antrenmanlarda tam performans gösteremiyorum. İyileşmeye yönelik bazı egzersizler yapacağım ve ocak ayına kadar hazır hale gelmek için sabırsızlanıyorum." ifadelerini kullandı.

Almanya'da yeniden seyirci yasağı

Ağustos ayında seyircili bir şekilde başlayan Almanya Bundesliga, 30 Ekim'de vakaların artması ve yeni varyantların görülmesiyle beraber hükümet, maçlara seyirci alınmasına izin veren karar askıya aldı.

Fifa'nın aşı yorumu

Dünya futbolunun zirvesi FIFA, bu konuyla ilgili açıklamasını şu şekilde yaptı: "Covid-19 aşılarını teşvik ediyoruz ve Dünya Sağlık Örgütü'nün tutumunu destekliyoruz. Güvenli, adil ve eşitlikçi bir erişim herkes için kritik öneme sahip. Ülkeler, aşı konusunda oyuncularına öncelik sağlamalı."

Bununla birlikte FIFA, Katarlı yetkililerle 2022'nin sonundaki Dünya Kupası için zorunlu aşı gerekliliklerinin kaldırılması konusunda da görüşüyor ve aşılanmamış oyuncuların gelecek yılki Dünya Kupası'nda olmalarının önünü açıyor.

Senin için hazırladığımız haberler