"Kimse istedi diye istifa etmem"

05.09.2015 - 09:34 | Son Güncellenme: 05.09.2015 - 09:34

İki sezon sonra milli maçların sezon içine yayılmasıyla yeni bir durumun ortaya çıktığını ve iki takım çalıştırmanın zorlaştığını belirten Milli Takım Koçu, Aziz Yıldırım’a gönderme yaparak “Ayrılık için o günün şartlarında TBF kararını verir” dedi.

Milli Takım Koçu Ergin Ataman, EuroBasket’in açılışındaki İtalya maçı öncesi Hürriyet’e konuştu.

Son zamanlarda hakkında çıkan spekülasyonlardan rahatsız olduğunu ve insani şekilde yaşananlardan etkilendiğini belirten başarılı koç, “Bir buçuk aydır büyük bir takım ruhuyla hareket ediyoruz. Bu spekülasyonlar oyunumuzu etkilemez. Ki bu demeçlerin zirve yaptığı dönemde Atina’da en iyi maçımızı oynayarak Litvanya’yı 20 sayı farkla devirdik. Bu bir ilk ama basında bu başarının değil de spekülasyonlar yer alması yazık” dedi.

GENÇLER ZAYIF AMA...
Grupta İspanya dışında herkesin herkesi yenecek gücü olduğuna dikkat çeken Ataman “İtalya’nın NBA yıldızları olimpiyat hedefiyle geldi. Önemli maç ama kazansak turu garantilemeyiz, kaybetsek de hedef bitmez. Gençlere forma vermemiz gerekiyordu. Onlardan mucize beklememek lazım, fizik olarak bu seviye için zayıflar ama kadroda yer bulacaklar” diye konuştu.

AYRILIK KONUSUNU KONUŞTUK
İstifa demecinin olmadığını söyleyen Ataman, sözlerini şöyle bitirdi: “Kimse istedi diye istifa etmem ancak federasyon ve Galatasaray istemezse olur bu. 2017’de milli maçların sezon içerisine yayılmasıyla yeni bir durum oluştu. Bu şu anda bir kulüp başkanı söylüyor diye değil. Biz zaten ayrılığı aramızda konuştuk. Sezon devam ederken bir antrenörün takımını bırakıp oraya konsantre olması zor. O günün şartlarında TBF kararını verir"  

Senin için hazırladığımız haberler