Atını kırbaçlamadan şampiyon olarak tarihe geçen jokey Selim Kaya isyan etti

13.03.2022 - 16:21 | Son Güncellenme: 13.03.2022 - 16:25

Bindiği atı kırbaçlamadan şampiyon olan ünlü jokey Selim Kaya, hayranlarının yarışlara geri dön çağrısına at yarışı sistemine isyan ederek verdi. Detaylar haberimizde...

Atını kırbaçlamadan şampiyon olarak tarihe geçen jokey Selim Kaya isyan etti

Ünlü jokey Selim Kaya, sosyal medya hesabından isyan etti. Kaya, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, at yarışlarında atlara vurulan kırbacı eleştirdi.

31 Aralık 2020 yılında yarışları terk eden ve "kamçı kullanımının eziyet" olduğu şeklinde açıklamasıyla gündeme gelen jokey Selim Kaya, 5 Ocak 2021 tarihindeki yarışta bindiği "Benim Zaferim" isimli safkanla kamçı vurmadan birinciliğe ulaşmıştı.

"Aynı lezzeti size vermeyeceğime inandığım için dönmüyorum"

Hayranların yeniden yarışlara dönmesi için sosyal medyadan yaptığı çağrıya yine sosyal medyadan cevap veren Kaya, "Bende sizi çok özledim ve bilinki ben sizi unutursam sizde beni unutursunuz. Hiçbirşey eskisi gibi olmayacak gelecek çoook yakında. Sizler diyorsunuz ki kral, şampiyon tekrar dön diye ama hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ki ben dönsem bile aynı heyecanı aynı lezzeti size vermeyeceğime inandığım için dönmüyorum" ifadelerini kullandı.

"Kokuşmuş bir sistem..."

At yarışları sistemini "kokuşmuş" olarak değerlendirirken Selim Kaya açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Çünkü eski sistemin tüzüğü ile devam edilen kokuşmuş sistem zamanının ruhuna uygun olmadığından dolayı ben şu an jokeylik yapmak istemiyorum. Ama rahat olun bu sistem eninde sonunda çökecek ve biz o zaman buluşucaz... Zaman çok yakın.

Düşünün ki siz, bütün bedeninizi sırtında taşıyan bir canlıyı kırbaçlayarak zafere ulaşıyor kazanç sağlıyorsunuz! Yıllarca benim de dahil olduğum o kokuşmuş sistem içinde ki bu vahşete dur demek için ata binmiyorum ve kırbaçsız da yarış koşulacağını tüm atçılık dünyasına gösterdiğimi düşünüyorum!

"Tarihi ilk cesaret edenler yazar"

Lakin bu iddia ettiğim davam yarım kaldı diye düşünüyorum şu an, yarın kırbaç kalksın hemen yarışa çıkayım... Şu an yarım kalsa da daha hiçbirşey bitmedi önünde sonunda davamızı kazanıcaz. Haklı olduğun davada zafer kaçınılmazdır dediler. Tarihi ilk cesaret edenler yazar.

"50 cm'lik bir çubuğun camianın çöküşüne sebep olacağını düşünmek yanlış"

Camiaya zarar verdiğimden bahsederken bu spora yaptığım gerek yurtdışı gerek yurtiçi verdiğim hizmetleri unutup konuşmamak gerek. Bu sporla alakası olmayan insanlara da bu sporu sevdirdiğimi biliyorum. 50 cm'lik bir çubuğun camianın çöküşüne sebep olacağını düşünmek tamamıyla yanlış.

Senin için hazırladığımız haberler