Kırgız kadın güreşçiler ülkelerinin tarihine geçti!

Akın Ungan
15.01.2023 - 23:27 | Son Güncellenme: 15.01.2023 - 23:34

Kırgızistan adına mindere çıkan kadın güreşçiler Aysuluu Tınıbekova, Meerim Cumanazarova ve Ayperi Medetbek Kızı, başarılarıyla ülkelerinin tarihine geçti.

Kırgız kadın güreşçiler ülkelerinin tarihine geçti!

Kırgızistan adına ter döken kadın güreşçiler Aysuluu Tınıbekova, Meerim Cumanazarova ve Ayperi Medetbek Kızı, elde ettikleri önemli başarılarla ülkelerinin gururu olmaya devam ediyor. Olimpiyatlarda ve dünya şampiyonalarında kazandıkları derecelerle dikkat çeken sporcular, gençlere ilham oluyor.

Aysuluu ve Meerim 5. İslami Dayanışma Oyunları'nda altın aldı

Aysuluu ve Meerim, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda gümüş ve bronz madalya kazanarak, Kırgızistan adına bir ilke imza attı. Dünya şampiyonu unvanını elinde tutan 30 yaşındaki Aysuluu ile dünyanın en güçlü güreşçileri sıralamasında 15. sırada yer alan 23 yaşındaki Meerim, 5. İslami Dayanışma Oyunları'ndan altın madalyayla döndü.

Ayperi Tokyo'yu kıl payı kaçırdı

Geride kalan yıl 5. İslami Dayanışma Oyunları'nda altın, Oslo'da gerçekleştirilen Dünya Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Ayperi de 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda kürsüyü az farkla kaçırdı.

Tınıbekova: "Antrenörüm sayesinde zorlukları yendim"

Aysuluu Tınıbekova dünya şampiyonluğu sonrasında kadın güreşine ilginin arttığını belirtti. Tınıbekova, "Güreşin kadınlara göre olmadığı yönünde tepkiler alıyordum. Antrenörüm kadın güreşinde yolu açacak olan isim olduğuma beni ikna etti" ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Tınıbekova, "Onun sayesinde zorlukların üstesinden gelebildim. Bana inandı ve destek oldu. Böylece 2019 yılında ilk kez dünya şampiyonu olmayı başardım. Kırgız güreşinde tarih yazmayı başardığım için kendimle gurur duyuyorum" dedi.

Cumanazarova: "Sporsuz bir günümü düşünmek bile istemiyorum"

Meerim Cumanazarova ise olimpiyat bronz madalyasından daha fazlasını hedefliyor. Dünya şampiyonu olmak için çok emek verdiğini ifade eden Meerim, "Sporsuz bir günümü düşünmek bile istemiyorum. Kendimi sporda çok mutlu hissediyorum" şeklinde konuştu.

Ayperi Medetbek Kızı, kendilerinden sonrakilere ilham kaynağı olmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Kadın sporcuların karşılaştıkları zorluklara değinen Ayperi, tüm günü antrenmanla geçirdiklerini ve aileleriyle haftalarca görüşemedikleri dönemler olduğunu aktardı.

Ayperi, Türk dizileri ve filmlerini izleyerek Türkçe'yi öğrendiğini ve Türk arkadaşları sayesinde de Türkçe'sini geliştirdiğini kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler