Kış Olimpiyatları'na Türk damgası!

21.02.2018 - 12:07 | Son Güncellenme: 21.02.2018 - 12:07

Kış Olimpiyatları'na Türk damgası!
Güney Kore'nin PyeongChang kentinde düzenlenen oyunların 11. gününde, artistik buz pateni serbest programda mücadele eden Alisa Agafonova ile Alper Uçar ikilisi, piste çıktı. Türkiye'nin Kış Olimpiyatları tarihinde serbest programa kalan ilk buz dansı çifti konumundaki milli sporcular, toplam 147,18 puanla 19'uncu sıranın sahibi oldu. Alisa Agafonova ile Alper Uçar çiftinin kostümleri adeta olay oldu.
Olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil eden Alisa ile Alper, yarışmayı 19. olarak tamamlarken giydikleri kıyafet gündem oldu. Dış basın, "Bugüne dek giyilen en kapalı kıyafetler" yorumunu yaptı.
Reuters'ın yayımladığı yazıda, Türk sporcuların kıyafetleri 'muhafazakar' bulunduğu için eleştirildi. Türk sporcuların kıyafetlerinin 'Eski Mısır'ı andırdığı iddia edilirken, bugüne kadar buz pateni pistinde giyilen en kapalı kıyafetler olduğu yorumu yapıldı.
Ukrayna doğumlu Alisa Agafonova ise konu hakkında, Müslüman bir ülke için mücadele ettiğini dile getirirken, 'Açık görüşlü ülkeyiz benim için problem yok ne istersem onu giyerim' ifadelerini kullandı. Haberde ise Türkiye Olimpiyat Komitesi kostümleri için herhangi bir özel talimat vermediği de aktarıldı.
Alper Uçar ise 'Türkiye, bir kısmı Ortadoğu bir kısmı ise Avrupa'da yer alan bir ülkedir. Biz geniş bir kültür mozaiğine sahip bir ülkeyiz. Kostümü andıran geleneksel kıyafetlerimiz de her zaman çok ilgi görmüştür. Biz demokratik bir ülkeyiz. Bu yüzden her zaman desteklendik ve bu konuda hiçbir baskıyla karşılaşmadık. Her zaman bizi destekliyorlar o yüzden buradayız' dedi.

Kanada'dan Tessa Virtue ile Scott Moir 206,7 puanla altın madalyaya ulaştı. Fransız Gabriella Papadakis-Guillaume Cizeron çifti 205,28 puanla gümüş, ABD'li Maia Shibutani-Alex Shibutani ikilisi ise 192,59 puanla bronz madalya elde etti. (Hürriyet)

Senin için hazırladığımız haberler