Kısa Çalışma Ödeneği başvuru 2020!

12.04.2020 - 17:19 | Son Güncellenme: 12.04.2020 - 17:19

Kısa Çalışma Ödeneği başvuruları vatandaşlar tarafından yapılmaya devam ediyor. Peki, İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği sorgulama nasıl yapılır? İşte e-devlet üzerinden kolayca kontrol edebileceğiniz kısa çalışma ödeneği sorgulama ekranı

Kısa çalışma ödeneği koronavirüs salgınından maddi anlamda etkilenen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Bir sigortalı, 1752 lira ile 4 bin 381 lira arasında değişen kısa çalışma ödeneği alabilecek. Peki, kısa çalışma ödeneği sorgulama nasıl yapılır?

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BAŞVURU SORGULAMA

Genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerden dolayı işyerindeki çalışma süresinin önemli ölçüde azaldığı veya durduğu, İş Müfettişlerince yapılan uygunluk tespiti sonucu işverene, İŞKUR tarafından bildirilir. İşveren de durumu, işyerinde işçilerin görebileceği bir yerde ilan eder ve varsa toplu iş sözleşmesine taraf işçi sendikasına bildirir. İlan yoluyla işçilere duyuru yapılamadığı durumlarda, kısa çalışmaya tabi işçilere yazılı bildirim yapılır. Kısa çalışma talebi uygun bulunan işveren Kurumca bildirilen sürede Kısa Çalışma Bildirim Listesini güncelleyerek gönderir.

İŞKUR Kısa çalışma ödeneğinin başvuruları İŞKUR’un resmi internet sitesi üzerinden yapıldı. Normal şartlar altında işsizlik ödeneği ya da iş kaybı tazminatı ile benzer bir niteliğe sahip olan kısa çalışma ödeneğinin, E-Devlet üzerinden “İşsizlik Ödeneği/İş Kaybı Tazminatı Sorgulama” ekranı ile görüntülenebilmesi beklenmektedir.

Kısa Çalışma Ödeneği başvuru sonuçlarını öğrenebilmek için https://www.turkiye.gov.tr/ adresine tıklayabilirsiniz.

Senin için hazırladığımız haberler