Kızı için 2016 Rio'ya gitmek istiyor

18.08.2015 - 11:24 | Son Güncellenme: 18.08.2015 - 11:24

Geçirdiği trafik kazası sonrası engelli kalan Handan Biroğlu, kızına örnek olmak amacıyla iki yıl önce başladığı okçulukta milli takıma kadar yükselerek olimpiyat kotası için mücadele veriyor.

Handan Biroğlu, yaptığı açıklamada, bindiği otobüsün 14 yıl önce kaza yaptığını ve engelli kaldığını, 2 yıl önce de kızına örnek olmak için okçuluğa başladığını söyledi.

Almanya'da ay sonunda düzenlenecek Bedensel Engelliler Okçuluk Dünya Şampiyonası için Ankara'da milli takım kampında bulunan Handan Biroğlu, şampiyonada kota alması durumunda ilk kez olimpiyatlarda mücadele edeceğini ifade etti. 

Geçirdiği talihsiz kazadan 2 yıl sonra kızının dünyaya geldiğini anlatan milli sporcu, "Kızımı büyüttüm. O da beni rehabilite etti" dedi. 

Okçuluk sporunun zor bir branş olduğunu vurgulayan Handan Biroğlu, "Kızıma güçlü bir örnek anne modeli çizmek için okçuluğu seçtim. Okçuluk, bedensel olarak görünse de zihinsel bir spordur. Biz hem engelimizle hem de bu sporu yaparak büyük işler yapıyoruz. Okçuluk çok emek isteyen bir spor" diye konuştu.

-"Hayali bile güzel"
Makaralı yay kategorisinde mücadele edecek milli sporcu Handan Biroğlu, antrenmanlarda güzel puanlar attıklarını ancak yarışmalarda stres ve kaygı nedeniyle performansların düşebildiğini ifade etti. 

Yarışmada performansı düşürmemek adına kampta zihinsel antrenmanlar yaptıklarına dikkati çeken milli okçu, şunları kaydetti:

"İlk kez olimpiyatlara gidebilmek için mücadele edeceğim. Şu anki atışlarıma göre puanlarım iyi. Dünya şampiyonasında da iyi performansımı sürdürerek, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na kota almak istiyorum. Bunun için milli takım olarak iyi bir çalışma dönemi geçirdik. Bunun sonuçlarını Almanya'daki şampiyonada alacağımıza inanıyorum. Olimpiyatlarda derece yapmayı düşünmenin hayali bile güzel." 

Senin için hazırladığımız haberler